Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: 350d i jego AF

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

AF w 350D rewelacyjny nie jest, zwłasza w trudnych warunkach. Podobnie jak w 300D. Z Tamronem 17-50 chodzi podobnie jak z kitem, pod względem celności oczywiście, bo zdjecia są o niebo lepsze. W przyzwoitych warunkach i sensownie używany (na centralnym punkcie) AF w 350D jest całkiem w porządku

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff Zobacz posta
    AF w 350D rewelacyjny nie jest, zwłasza w trudnych warunkach. Podobnie jak w 300D. Z Tamronem 17-50 chodzi podobnie jak z kitem, pod względem celności oczywiście, bo zdjecia są o niebo lepsze. W przyzwoitych warunkach i sensownie używany (na centralnym punkcie) AF w 350D jest całkiem w porządku
    Sorry ale z elką działa doskonale - nawet po ciemku ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Sorry ale z elką działa doskonale - nawet po ciemku ;-)
    Oczywiście

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff Zobacz posta
    Gdzieś wyczytałem że przy kiepskich warunkach ze światłem to lepiej wybierać centralny punkt AF i mierzyć punktowo. Sprawdziłem ostatnio - była około 17 więc ciemno jak w ..... - i faktycznie było lepiej tzn. AF szybciej łapał ostrość. Przy ustawieniu na wszystkie punkty AF błądził. Sprawdzał to któś czy to moje subiektywne, jednostkowe odczucie?
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    Gdzieś wyczytałem że przy kiepskich warunkach ze światłem to lepiej wybierać centralny punkt AF...
    Hmmm dla mnie wybor centralnego punktu AF jest raczej kwestia przyzwyczajenia i wygody. Ja osobiscie nie lubie zostawiac puszce decyzji na jaki punkt AF ma lapac ostrosc bo w pewnych sytuacjach zlapie po prostu na cos innego niz powinna. Zreszta centralny punkt jest najczulszy.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Uprawnienia umieszczania postów