Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 176

Wątek: Canon 70-200 L IS vs. 70-200 L

Domyślnie

A ka mam pytanie odnosnie tego ktora z Lek najlepiej nada sie o zdjec zwierzat i sportowych (jezdziectwo) zdjecia glownie na swiezym powietrzu ale czesto przy zachmurzeniu czasem hala ale to rzadziej, potrzebuje rady czy swiatlo f4 wystarczy (wtedy biore z IS) czy jednak bezpieczniej na pochmurne dni wziac 2,8-tylko wtedy bez IS ale to w sporcie ma chyba niewielkie znaczenie prawda? jjesli nie to prosze o poprawienie mnie

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tak - IS mniej potrzebny niz swiatlo, dzieki ktoremu schodzisz do czasow zamrazajacych ruch.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Tak - IS mniej potrzebny niz swiatlo, dzieki ktoremu schodzisz do czasow zamrazajacych ruch.
    Ja może akurat sportu nie fotografuję, ale też poruszające się obiekty - to co może wyróżnić Twoje zdjęcie spośród 50-ciu innych zrobionych przez ludzi stojących obok Ciebie to np. udany panning, a tutaj IS jest nieoceniony. Oczywiście nie zawsze i nie w każdym rodzaju sportu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ...to co może wyróżnić Twoje zdjęcie spośród 50-ciu innych zrobionych przez ludzi stojących obok Ciebie to np. udany panning, a tutaj IS jest nieoceniony.
    Zgadza sie, jednak to juz zaliczam do efektow. Podstawa jednak sportowej fotografii jest "zamrozenie" ruchu a do tego zawsze czasu potrzeba - i w tym momencie klania sie f/2.8.

Domyślnie

na paniramowaniu mi w jezdziectwie specjalnie nie zalezy i dzieki za rady, swiatla jednak sie nie zastapi niczym dlatego mysle ze bez IS latwiej sobie poradze

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dla poszerzenia wiedzy podaje linki TESTOW na optyczne.pl

Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM:
    http://optyczne.pl/index.html?test=o...wu&test_ob=106

Canon EF 70-200 mm f/2.8L USM:
    http://optyczne.pl/index.html?test=o...wu&test_ob=118

Pozdrawiam
    A ja mam canona...

piotr.szewczuk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    na paniramowaniu mi w jezdziectwie specjalnie nie zalezy i dzieki za rady, swiatla jednak sie nie zastapi niczym dlatego mysle ze bez IS latwiej sobie poradze
    Witam,

Ja tam jakimś specem nie jestem ale chciałbym zwrócić Ci uwagę na wagę tych szkiełek :grin:
    Jak badałem sprawę w sklepie, to przy swoich "łapkach", i ich stabilności, stwierdziłem że jednak IS przy tym zakresie się przyda :wink:
    Fakt że tele bardziej będę wykorzystywał na zewnątrz więc zakładam, że
    IS przy f/4 bardziej mi się przyda niż f/2.8 bez IS ( w podobnym przedziale cenowym).

Pozdrawiam,
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    Kupisz aparat z kitem, pofotografujesz troszkę z f/4 i będziesz wiedziała, czy takie światło Ci wystarczy ;-)

Dopiero zaczyna Awatar sten
    Miasto
    Puszczykowo, Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foton84 Zobacz posta
    Rozumiem - faktycznie daje to duze mozliwosci. Roznica w cenie f/4 IS a f/2.8 IS to jakis 1000 zl dla mnei do zaakceptowania bo strasznie sie podpalilem. Boje sie (choc moze niepotrzebnie) ze bedzie mi brakowac swiatla na koncertach i imprezach ktore robie... Dlatego sklanialbym sie jednak do tych wyzej wymienionych przeze mnie. Obiektywy f/4 to raczej beda dawac rade na slubach w plenerach... ech no sam nie wiem. Moze ktos uzywa f/2.8 IS w podobnych okolicznosciach w ktorych ja zamierzam ? Pozdrawiam
    Roznica w cenie f/4 IS a f/2.8 IS to jakis 1000 zl dla mnei do zaakceptowania bo strasznie sie podpalilem.
    W takim razie na pytanie odpowiedziałeś sobie sam kupuj bez zastanowienia:-)
    Sam miałem takie dylematy ale w końcu wybór był (jak dla mnie) tylko jeden.

Boje sie (choc moze niepotrzebnie) ze bedzie mi brakowac swiatla na koncertach i imprezach ktore robie...
    Stara prawda światła w obiektywie nic ci nie zastąpi.
    P.S. Kupuj 2,8 IS i tak już wybrałeś ten model....
    300V, 30D, 7D, 10-22 usm, 24-105 usm is L4, 70-200 2.8 usm is, 85 1.8 usm, dwa kity,
    580 EX II, 420 ex...cdn...

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

swiatlo, swiatlo i jeszcze raz swiatlo

waga prosze sie nie sugerowac

ja jestem mikry i mam male raczki, co tydzien robie slubiki po kilkanascie godzinek i wlasnie na drugim body mam 70-200 i jakos waga mi nie przeszkadza

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów