Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Canon 70-200 L IS vs. 70-200 L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Tak - IS mniej potrzebny niz swiatlo, dzieki ktoremu schodzisz do czasow zamrazajacych ruch.
    Ja może akurat sportu nie fotografuję, ale też poruszające się obiekty - to co może wyróżnić Twoje zdjęcie spośród 50-ciu innych zrobionych przez ludzi stojących obok Ciebie to np. udany panning, a tutaj IS jest nieoceniony. Oczywiście nie zawsze i nie w każdym rodzaju sportu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ...to co może wyróżnić Twoje zdjęcie spośród 50-ciu innych zrobionych przez ludzi stojących obok Ciebie to np. udany panning, a tutaj IS jest nieoceniony.
    Zgadza sie, jednak to juz zaliczam do efektow. Podstawa jednak sportowej fotografii jest "zamrozenie" ruchu a do tego zawsze czasu potrzeba - i w tym momencie klania sie f/2.8.

Domyślnie

na paniramowaniu mi w jezdziectwie specjalnie nie zalezy i dzieki za rady, swiatla jednak sie nie zastapi niczym dlatego mysle ze bez IS latwiej sobie poradze

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dla poszerzenia wiedzy podaje linki TESTOW na optyczne.pl

Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM:
    http://optyczne.pl/index.html?test=o...wu&test_ob=106

Canon EF 70-200 mm f/2.8L USM:
    http://optyczne.pl/index.html?test=o...wu&test_ob=118

Pozdrawiam
    A ja mam canona...

piotr.szewczuk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    na paniramowaniu mi w jezdziectwie specjalnie nie zalezy i dzieki za rady, swiatla jednak sie nie zastapi niczym dlatego mysle ze bez IS latwiej sobie poradze
    Witam,

Ja tam jakimś specem nie jestem ale chciałbym zwrócić Ci uwagę na wagę tych szkiełek :grin:
    Jak badałem sprawę w sklepie, to przy swoich "łapkach", i ich stabilności, stwierdziłem że jednak IS przy tym zakresie się przyda :wink:
    Fakt że tele bardziej będę wykorzystywał na zewnątrz więc zakładam, że
    IS przy f/4 bardziej mi się przyda niż f/2.8 bez IS ( w podobnym przedziale cenowym).

Pozdrawiam,
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    Kupisz aparat z kitem, pofotografujesz troszkę z f/4 i będziesz wiedziała, czy takie światło Ci wystarczy ;-)

Uprawnienia umieszczania postów