Tiaaa "a świstak siedzi i zawija w te sreberka"Zamieszczone przez kris75;253391 a właściwie Fotopolis
.
Tiaaa "a świstak siedzi i zawija w te sreberka"Zamieszczone przez kris75;253391 a właściwie Fotopolis
.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-12-2006 o 17:06
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A czy ja napisałem że na podstawie tego testu można przyjąć jakiekolwiek założenie? Napisałem tylko że dla mnie te dwa ujęcia się różnią.
Być może była to pierwsza reakcja i śmiało mogę się przyznać, że mogłem siedzieć cicho, bo uległem pokusie spontanicznej (zaraz dodasz - nie przemyślanej) wypowiedzi.
Przyznaję - masz rację w kontekście bezsensowności takiego porównania. Wystarczy wziąć pod uwagę zmianę sily wiatru (nie wspominając o błędach fotografującego). OK - biję się w piersi. - Czy to wystarczy? Czy może mam jeszcze przysięgać, że każda moja następna wypowiedź będzie dogłębnie przemyślana i nigdy już nie ulegnę pokusie spontaniczności? ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Gdzieś było napisane że skoro nie widać różnicy to po co przepłacać a że i stabilizacja do sportu i wszystkiego co się rusza mi się nie przyda to wąłsnie przed chwilą zamówiłem sobie 70-200 f2.8 L![]()
Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3
martinbartnicki.com
Fajnie, ze ktos wreszcie zrobil porownanie tych szkielek, tylko szkoda, ze se Cichy taki "wspanialy" obiekt obral na test porownawczy. Galezie sie ruszac moga, ostrosc lapac mozna za kazdym razem na innej galazce a kolorow jak na lekarstwo.
Wg mnie, to te zdjecia co najwyzej obiektywnie moga porownac CA i nic wiecej - reszta to loteria.
jeszcze ja dodam cos od siebie. uwazam ze foty sie nie roznia. nawet jak jedno jest mniej lub bardziej ostre od drugiego to moze to byc tylko i wylacznie przypadek. np. jechala jakas ciezarowka daleko i wywolala fale sejsmiczne ( na pewno jakies) moze powial lekki wiatr ( na pewno) moze inne byly powody poruszenia. pisal o tym s.p Lem w bodajze "bibliotece XXI w." jak swiat powstawal... a roznica w tych szklach polega na subiektywnym podejsciu chetnego do IS/koszt
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Z pewnym przerażeniem to przeczytałemNie wiedziałem, że o ostrości rozmawiamy.
Fotka Cichego zepsuta, widać ?
Autorem powyższczej fotki jest Cichy i do niego należą wszelkie prawa, a w szczególności zyski i nagrody.
Ostatnio edytowane przez Wini ; 11-12-2006 o 22:07
Wini