Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 176

Wątek: Canon 70-200 L IS vs. 70-200 L

Coś już napisał

Domyślnie

Lekka winieta jest ale jeśli robiłeś na ff to nie ma się czemu dziwić. Zdziwiłem się kiedyś patrząc na wykresy, że to szkło tak mało ściemnia rogi, widać że L
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ołona org, TCx2 tak ale nie tu i z nim nie winetuje. Fota to RAW, efekt winety znika po przesunięciu suwaka o 10-15 pkt. Wcześniej zauważyłem
    winetę przy 2,8 bez wzgłędu czy fota była pion/poziom, tylko w dolnych rogach. Puszka to FF więc to chyba wineta pixelowa, pytanie aktualne
    do użytkowników FF - jak jest u nich ??? z góry dzięki za odp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP Zobacz posta
    Ja widzę dość wyraźnie że obraz po lewej (a więc IS) jest nieco bardziej mydlany, choć nie jest to różnica kolosalna.
    Ja w pierwszej chwili nie zauważyłem podpisów i ostrzejszy wydał mi się ten po lewej. Gdy przeczytałem opis ten po prawej się "wyostrzył". Chyba więc wypada mi uczciwie postawić na ten po lewej, a w najgorszym przypadku uznać, że różnice są na tyle małe, że po prostu nieistotne

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.
    pozdrawiam Krzysiek

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

No, wreszcie zrobili test. Wyszło, że praktycznie bez wad.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    No, wreszcie zrobili test. Wyszło, że praktycznie bez wad.
    Dla snajperów tak, ale my - śmiertelnicy, którzy z ręka na wskaźniku laserowym, widzą jak drżą im ręce - myślami błądzimy przy wersji z IS
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

kolory są naprawdę nieistotne w przypadku Rawów, bo zawsze można wprowadzić pewną korektę, a jakość wersji z ISem naprawdę mnie zadowola. Robi świetne zdjęcia, a IS często może się przypadać przy słabszym oświetleniu i nie mam tu na myśli tylko i wyłącznie warunków panujących w jakiś pomieszczeniach. Na zewnątrz czasem lepiej zejść niżej z ISO i wydłużyć lekko czas, bo IS w tym momencie pomoże i to znacznie.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Przy tak minimalnych różnicach w rozdzielczości i ogólnie jakości optycznej między wersjami bez oraz z IS ( prawie nie zauważalnych) osobiście wybrałem wersję z IS , gdyż dla mnie jest bardziej uniwersalny przy foceniu z ręki.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Do mnie leci 2.8 bez IS. Dwa tysiące róznicy to jednak lekka przesada. Dobrze, że zdecydowana większość moich zdjęć przy 200mm to monopod.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Do mnie leci 2.8 bez IS. Dwa tysiące róznicy to jednak lekka przesada. Dobrze, że zdecydowana większość moich zdjęć przy 200mm to monopod.
    Przy 200 mm na monopodzie wcale nie jest tak różowo :razz: szczególnie przy słabym oświetleniu :-? , mimo to życzę udanych fotek :grin:.

Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów