Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Zamiennik Gripa 20D/30D juz jest.

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    właśnie o to mi chodziło. czyli się nie da? hmmm, w sumie to mały problem. trudno
    co do halnego w krakowie czuć jego efekty bo wczoraj było jak na wiosne ciepło jak diabli

bo wydaje mi się, że jak byłem na prezentacji D80 to tam wspominali o tym, że jest to możliwe. zresztą konstrukcja gripa, wydawało by się, na to pozwalała. ale mniejsza z tym. moze nikon tak ma o może mi się wydaje, nie ma to znaczenia bo rozmawiamy o gripie do canona i to jeszcze połowe tańszym od oryginalnego. ważne aby się nie rozleciał podczas używania.
    Nie da sie, bo otwarcie klapki wylacza aparat.
    Zastanawia mnie natomiast inna rzecz - po co komu wlaczony aparat na czas wymiany akumulatorka ? :->
    Co innego jak by startowal 10 minut... ;-)
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Zablokowany

Domyślnie

Sam jestem ciekaw jaka jest jakość tych zamienników. Ja szarpnąłem się na oryginała za ponad 500 i nie żałuję, choć początkowo body z gripem wydawało mi się strasznie ceglaste. To pewnie po przsiadce z 350d Teraz już jest ok.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez Zobacz posta
    Zastanawia mnie natomiast inna rzecz - po co komu wlaczony aparat na czas wymiany akumulatorka ?
    no dobra dobra przyczepiłem się tego ale już odpuszczam po prostu byłoby fajnie
    I am FX

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A na czym polegałaby ta fajność ??????

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    to musicie poczekać kilka dni. Po niedzieli się do nich wybiorę i oglądne co i jak
    Daj znać, czy Ci się udało Chyba też się nad nim zaczynam zastanawiać... :-)

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz Zobacz posta
    Daj znać, czy Ci się udało Chyba też się nad nim zaczynam zastanawiać... :-)

M@riusz
    idę do nich jutro. już sobie to zaplanowałem bo pracują od 10 do 17, czyli w sumie mam czas tylko w poniedziałki. relację zdam wieczorkiem
    I am FX

Miasto
    Kraków

Domyślnie

byłem, oglądnąłem ale do puszki nie podpiąłem bo mi córka "wisiała" u nogi
    jakość wykonania ok, jedyne co mnie wkurza to głosno klikające kółko przy spuście (nie tak jak w body) i widoczne ślady kleju na krawędziach połączenia gumy uchwytu z resztą gripa. pojemnik na aku jest wsuwany i trzymany jedynie na klapce, tzn niedajboże jak nam sie klapka uszkodzi to koszyczek będzie na sprężynce wyskakiwał z gripa. No i to, że trzeba cały koszyk wysunąć, położyć aparat i zmienić w koszyczku akumulatory i dopiero wsadzić do gripa. rozwiązanie w oryginalnym gripie jest lepsze. zmienisz aku jedną reką mając je w kieszeni, i każdy aku jest trzymany taką zapadką jak w body. sztywność gripa sprawdziłem próbując go powykrzywiać jak się dało, ale trzymał się skubany
    I am FX

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Dzięki za informację

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogeros Zobacz posta
    pare miesiecy temu mialem okazje testowac i uzywac prototyp gripa do 20D. Wiele osob pytalo mnie o niego. Wiec przekazuje informacje ze juz jest on wreszcie dostepny w sprzedarzy
    Gdybyś był tak miły i oprócz informacji handlowej podzielił się z nami swoimi wrażeniami z testowania zamiennika...

M@riusz

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

i jednak kupilem oryginal....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów