Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: wydłużenie kita... już sam nie wiem

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makok Zobacz posta
    mam 1300zł,
    17-85 IS USM by mi pasił, ale nie w tej cenie....
    Skoro Ci pasuje, to w powinieneś złapać lekko uzywany:
    http://www.allegro.pl/search.php?str...&price_to=2000

Cytat Zamieszczone przez makok Zobacz posta
    aż znalazłem to tutaj
    Szkoda, że nie znalazłeś go nieco wcześniej
    http://www.allegro.pl/item147100381.html
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 18-12-2006 o 15:19
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar Lodek
    Miasto
    Chrzanów, Kraków

Domyślnie

Ja wydłużyłem sobie kita właśnie tym 28-105 II tak jak w stopce i nie żałuję,
    kupiłem używke ale w doskonałym stanie a co do czegoś dłuższego to wszystkie typu 70-300 mnie nie interesują (jakość), mam szkiełka do pstrykania i teraz to już tylko na DOBRE obiektywy wydam kase szeroko 17-40L a tele to Sigma 100-300 f/4 lub Sigma 300 f/2.8 i oczywiście stałki 50 f/1.4 i 85 f/1.8 takie plany jasne, że można by lepiej i drożej tylko po co?
    nie zarabiam na zdjęciach i nie mam zamiaru ot hobby takie ale tanich badziewi nie lubię i pomalutku je pozamieniam (od czegoś musiałem zacząć po raz drugi bo pierwszy był ZENIT ciemnia i kupa zabawy)

teraz tylko cierpliwość i ciułanko
    Ostatnio edytowane przez Lodek ; 19-12-2006 o 02:18
    Czarna skrzynka firmy C

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Mam pytanko - również chciałbym wydłużyć kita - chodzi mi o robienie zdjęć pojazdów - samochody, autobusy etc - kit zostaje + mam jeszcze 50mm do portetów. Co polecacie ? Mam 1300 zł
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

proponuje tamrona 55-200 za 400zl - to naprawde ostry obiektyw a zakres jest wg mnie ciekawszy niz 70-300. Ostrosc na baardzo przyzwoitym poziomie, nie aberuje, solidnie wykonany, zadnych luzow.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

makok
    Guest

Domyślnie

ja własnie ostatni tydzień przeglądałem moje zdjęcia (+ czytałem o obiektywach do zmęczenia) i musiałem zrewidować swoje postanowienia i tak oto zakupię:

tamiego 28-75 f/2.8 od cichego - bo jednak jasność i jakość optyczna (przy tej cenie) w porównaniu z 17-85 IS jest znacząca i przewyższa potrzebę posiadania USM czy stabilizacji
    - papugi w locie fotografuje i tak na manualu wycelowanym w odpowiedni punkt "przelotowy" bo są zwyczajnie za szybkie na USM kita (dodatkowo jaśniejszy w pomieszczeniu pozwoli mi na sprawniejsze mrożenie ruchu), a tamronem nauczę się fotografować dziecko tak żeby silnik zdążał

w drugiej kolejności w przyszłym roku zamiast kita
    17-40L bo jakość

a w dalszej perspektywie też jakieś tele dobrej jakości ale bez onanizmu... choroba ta mi zeszła po przeczytaniu wielu postów

dzięki za podpowiedzi - wymuszając na początku odpowiedzi bez tamiego, dostałem zespół alternatywnych rozwiązań, które w efekcie naprowadziły mnie na posiadającego fantastyczny współczynnik econo, do domowych zastosowań, tamiego 28-75 8)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów