Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: wydłużenie kita... już sam nie wiem

Widok wątkowy

makok
    Guest

Domyślnie

więc byłem macałem tę sigmę (z początku wątku) i jest bardzo słaba do moich zastosowań - głównie AF (szybciej bym chyba nożnym zmienił ostrość )

ale w międzyczasie otrzymałem przeciek, że moja żona chciała się szarpnąć pod choinkę na obiektym ("jakiś tam"), więc wycisnąłem z niej ta kasę i razem mam 1300zł, co zupełnie zburzyło mi koncepcję bo mając większy wybór czytam już od 3 nocy forum i co mam coś wybrane to znajduję jakieś zniechęcające info...

otóż
    mając tę kasę od razu myślę tamron 28-75 od cichego - bo akurat mieszkam w poznaniu więc bym sobie przymierzył...
    ale potem okazało sie że niektóre moga słabo działać z AFem z 350-tki, który to ma słabą opinię, no i patrząc po allegro trochę mi się zakres przestałl podobać, bo ani to krótkie - trza kita zakładać, ani długie - przydałby się jakiś trzeci a na to narazie nie będę miał kasy

więc myślę sigma 17-70 28-4coś i sprzedaż kita, ale jak zobaczyłem winietowanie na dole to mówię - kit zostaje! ale wtedy po co mi taka sigma... wrrrrrrrrrr

17-85 IS USM by mi pasił, ale nie w tej cenie....

aż znalazłem to tutaj
    zakres trochę dłuższy - na moją lekko trzęsącą się rękę ten is cos pomoże - no wiem że ruchu nie zatrzyma i jasny lepszy, ale ja robie w świetle a nie po nocach więc cyba nie tak źle...

co o tym wszystkim myślicie??? bo zaraz przepiję kasę i przynajmniej się wyśpię

zauważyłem poważny problem tych "cholernych 150zł" - kiedy już masz coś wybrane to zawsze dołożenie 150zł pozwala wybrać nieco lepiej, a do tego znowu 150 i trochę lepiej od poprzedniego, ale już znacznie od wcześniejszego i tak jest do 2500zł a potem przerwa i Lki - wrrrrrrrr nie chce czekać
    Ostatnio edytowane przez makok ; 18-12-2006 o 14:12

Uprawnienia umieszczania postów