witam
Prosze mi powiedziec czy uzywac oryginalny tusz firmy canon czy tez zakupic zamiennik za 9-15zł.
Czy wy kupujecie do swoich drukarek oryginalny tusz
Jezeli tak lub jezeli nie to napiszczie dlaczego.
Dzieki
witam
Prosze mi powiedziec czy uzywac oryginalny tusz firmy canon czy tez zakupic zamiennik za 9-15zł.
Czy wy kupujecie do swoich drukarek oryginalny tusz
Jezeli tak lub jezeli nie to napiszczie dlaczego.
Dzieki
Używam tylko oryginalnych tuszy . Jakis czas temu spróbowałem zamiennika w drukarce HP i musialem zmienić drukarkę , gdyż koszt naprawy przewyższał wartośc drukarki .
Mi z kolei padły pod rząd 3 kolorowe tusze do HP 7660 i dałem znajomym drukarę razem z tuszami a sobie kupiłem iP4200 i będę na pewno kupował zamienniki ale firmowe nie jakieś badziewia z allegro, ale co najmniej ActiveJet. Nawet jak po 2-3 zmianach padnie drukara to kupię sobie nową w cenie jednego kompletu oryginałów. W tej chwili iP5200 w MM kosztuje 299 ja swoją iP4200 kupiłem 3 tygodnie wcześniej w tej samej cenie![]()
Nie wszystkie drukarki Canona beda współpracowac z zamiennikami, i to musisz wziać pod uwage
REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:
A jaka jest opinia innych użytkowników
Ja już jedną głowicę w Canonie załatwiłem zamiennikami i od tamtej pory na pewno nie połaszczę się na pozorną oszczędność. Koszt głowicy niewiele ustępował cenie nowej drukarki. Wybrałem wtedy wariant zakupu nowej plujki i ona (IP 4000) nie widziała jeszcze żadnych zamienników i nie zobaczy.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Od czasu jak zalatwilem poprzednia drukarke Canona zamiennikami, kupuje do mojej 4200 tylko tusze oryginalne.
Czy tylko kilka osób ma drukarki firmy canon?????????????????????
A ja używam tylko oryginałów. Tylko bogatych stać na taniochę.
350D z gripem + 75-300 + Sigma 17-70, ale dopiero zacząłem