Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: crop a klatka 35mm

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy myślałem, że równica jest większa ale w przedstawionych ujęciach trudno było się domyslić, które zdjęcia było robione FF a które cropem.
    Podejrzewałem słusznie, że w drugim zestawie górny miś jest z FF'a ale dla pierwszego zestawu nie za bardzo wiedziałem które jest które.
    Może nie warto się tak spieszyć z wymianą 30D na 5D...
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Domyślnie

tez mialem watpliwosci jednak droga od 10 do 5 jest zdecydowanie odleglejsza anizeli od 20/30 ... miedzy 5 a 10 jest przepasc, szybkosc, szumienie, af, rozdzielczosc, wielkosc wizjera.
    Roznica jest w przypadku zalozenia ze mamy to same szklo i zmieniamy dystans dla jednych jest to nielogiczne dla innych naturalne ... dla mnie - poniewaz mam takie szklo a nie inne ciasne portrety sa naprawde na + dla 5ki, jesli ktos ma stalki tez zauwazy duza roznice, no i jeszcze jedna sprawa - sprzedalem 17-35 i teraz moge chodzic z jednym szklem - wbrew pozorom z czasem to zaczyna meczyc ... zmienianie i motanie sie ...
    jutro postaram sie zrobic porownanie na mniejszych ogniskowych i dla odleglego tla ... zobaczymy co z tego wyjdzie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W pierwszym przypadku to, że prawe jest z 5D odgadłem od razu bez pudła - jak się okazało. W drugim miałem sporo wątpliwości - dla mnie różnica zbyt mała.
    Ciekawsze jest to że rzeczywiście jak się te zdjęcia zobaczy z większej odległości to różnicę znacznie lepiej widać.
    Czekamy na kolejne zagadki . Fajnie by było jakbyś zrobił coś stałkami.

PS. Ten drugi przypadek mógłby być bardziej interesujący gdyby użyć dużo bardziej różniących się ogniskowych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

w drugim przypadku ciężko by było zgadnąć ale nie da się ukryć że dyszka troszke bardziej szumi

Domyślnie

mysle ze znaczace roznice na tych zdjeciach pojawily by sie po wydrukowaniu ich np w 20x30 a tak to mozemy porownac jedynie GO i w zasadzie nic wiecej..

Domyślnie

zrobie powrownanie szeroki kat z bliska i dalekie tlo a takze rozdzielczosc ... ale troche pozniej

EDIT: juz gotowe - tym razem efekty sa, wnioski bedzie duzo latwiej wyciagnac.

pierwsza fota wypadkowa ogniskowa ~45mm f2.8

druga fota wypadkowa ogniskowa ~75mm f2.8

trzecia fota wypadkowa ogniskowa ~75mm f2.8

czwarta fota wypadkowa ogniskowa ~75mm f8

Ostatnio edytowane przez eMILz ; 08-12-2006 o 13:09

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

5D ma duzo ladniejsze kolory na ostatnim porownaniu

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

faktycznie kolorystyka 5ki jest inna ... niby oba aparaty sa w standardowych parametrach a jednak ... winetka i troche inne ustawienia softu sprawiaja ze inaczej - wg. mnie lepiej to wyglada

Coś już napisał Awatar Robin
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ciekawie się robi jak się porówna histogramy:

5D| 350D+BG-E3| S15-30| T28-75| C85|
    Fotki tutaj: flickr.com/photos/robinfoto i tutaj: plfoto
    "Tylko kisielem spłynie prawda" - ruchoporu.org

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie