Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: IMAGE TANK na baterię od Canona...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hej, zróbcie jeszcze przejściówkę gniazdo CF w body -> databank i będzie w ogóle jazda ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Grrr. Mój tank mnie coraz bardziej denerwuje. Całkiem przestała dziś działać baterejka wbudowana (na zasilaczu chodzi). Dysk się chwilowo wykrywa, ale komputer go nie widzi. WinXP widzi tylko urządzenia bez niczego, a Linux nawet montuje tylko widzi jakieś kawałki struktury katalogów mocno przesieczone, bez tablicy partycji (?)...

[ Dodano: 04-01-05, 14:43 ]
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hej, zróbcie jeszcze przejściówkę gniazdo CF w body -> databank i będzie w ogóle jazda ;-)
    Masz na myśli taki MaxiDrive? (w kontraście do Microdrive)
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Masz na myśli taki MaxiDrive? (w kontraście do Microdrive)
    A co! Skoro można dokleić wiatraczek (jak to gdzieś dziś pokazywałem), to dlaczego nie dysk 2.5" w gustownej obudowie?

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dlaczego nie? Bo głowice po paru sesjach fajnie by porysowały talerze.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

mówie o tanku zwanym E-Tank, albo Image Tank 3 firmy Level, model LD-830
    A nie prościej wyjąć z E-Tanka dysk, i wepchnąć go do aluminiowej kieszeni, o połowę mniejszej, typu ME-940 OTG, zasilanej "w polu" z 4 baterii AA lub aku Ni-Cd, a "w domu" z USB?
    Ja nie mogłem się dogadać z serwisem Levela zrobiłem j.w. i gra
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Może też mnie to czeka, bo mój tank jedzie do serwisu... Taka kieszeń filozoficznie by mi odpowiadała.

[ Dodano: 16-01-05, 01:44 ]
    hmm. zabawna sprawa. ten gadzet pracuje bezposrednio z 300d podobno. a z innymi dslr canona podobno nie...

http://www.welland.com.tw/html/otg/otg_cl.html

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

.... ten gadzet pracuje bezposrednio z 300d podobno. a z innymi dslr canona podobno nie... [/url]
    Szczerze mówiąc, nie próbowałem podłączać go do 300D bezpośrednio. Tylko taki maleńki czytnik CF USB 2.0, który miałem. Jedyne co jest dobrego widzę w podłączaniu bezpośrednio aparatu do kompa to to że nie trzeba odwracać pionowych fotek. Normalnie szkoda na to czasu.

Z czytnikiem chodzi jak burza. Z zastrzeżeniem, że w zestawie nie było kabelka do podłączenia czytnika. Kabel który wychodzi z czytnika i kabel wychodzący z kieszeni mają taką samą wtyczkę ("męski" szeroki USB), więc musiałem w MM kupić taki 10 cm kabelek będący przejściówką "żeński" szeroki USB na mini-USB.
    No i wadą jest to, że musisz łączyć te kabelki: kabelek 5cm wychodzący z pudełka na baterie i kabelek USB. Ale to w końcu tylko 15 cm kabla łącznie :wink: . W zestawie jest pokrowiec, w który wszystko się mieści.
    Mogę zaprezentować fotkę, ale nie mam gdzie jej powiesić a w post chyba się nie da wklejać
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Miasto
    Białystok

Domyślnie

ziemna, wyślij fotkę na emil to postawię. Powiedz, czy nie ma problemu z wykrywaniem dysku? Zawsze widzi? Nie korumpuje danych?

BTW. Pionowe fotki można sobie automatycznie obracać (np. programik pod nazwą exif, albo jhead połączony z jpegtran)

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziemna
    Jedyne co jest dobrego widzę w podłączaniu bezpośrednio aparatu do kompa to to że nie trzeba odwracać pionowych fotek. Normalnie szkoda na to czasu.
    Ja mam wlaczone auto rotate w aparacie i po zgraniu fotki traktuje BreezeBrowserem - opcja auto rotate . W sumie zgranie z czytnika + obrocenie wszystkich pionowych Breezem trwa o wiele krocej niz zgrywanie z aparatu .

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

ziemna, wyślij fotkę na emil to postawię. Powiedz, czy nie ma problemu z wykrywaniem dysku? Zawsze widzi? Nie korumpuje danych?

BTW. Pionowe fotki można sobie automatycznie obracać (np. programik pod nazwą exif, albo jhead połączony z jpegtran)
    Mam ten sprzęt od kilku dni. Robiłem setki fotek żeby go przetestować (głównie ściany ) i zgrywałem, w sumie 11 kart 1 GB. Wszystko OK. Ale gwarancje daje chyba tylko Najwyższy...

Wysyłam mailem parę fotek na szybko, bo muszę iść spać.

[ Dodano: 17-01-2005 ]
    W sumie zgranie z czytnika + obrocenie wszystkich pionowych Breezem trwa o wiele krocej niz zgrywanie z aparatu .
    Zdecydowanie TAK !!!

[ Dodano: 17-01-2005 ]
    ODSZCZEKUJĘ

W komplecie był stosowny krótki kabelek "żeński USB" - mini USB, ale przy otwieraniu pudełka spadł mi za biurko.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów