Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: IMAGE TANK na baterię od Canona...

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

A TUTAJ jest ta obudowa w jeszcze przyjemniejszej cenie
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bardzo interesujace rozwiazanie! Najlepsze (wizualnie) uzadzenie OTG jakie widzialem w necie. Chyba lada dzien zamowie! Jak by ktos cos wiecej wiedzial czekam na info!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    Bardzo interesujace rozwiazanie! Najlepsze (wizualnie) uzadzenie OTG jakie widzialem w necie.
    Fakt, w porównaniu z poprzednimi modelami, to design jest całkiem całkiem. Ale ta ilość kabelków przeraża - no dobra, niech będzie, że czytnik kart, ale MHO bez sensu jest wydzielenie modułu na baterie.

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

bez sensu jest wydzielenie modułu na baterie
    Może i tak. Ale z bateriami sprzęt zrobiłby się wielkości Level'a, a w plecaku dużo łatwiej poupychać małe pudełeczka. A NAJWAŻNIEJSZĄ ZALETĄ tego konkretnie sprzętu jest IMHO właśnie możliwość zasilania dowolnymi paluszkami. Z wbudowanymi akumulatorami mam fatalne doświadczenia

A na marginesie (póki Vitez nie zagląda...): Czy gdzieś komentowałeś na Forum swoje metody focenia w górach? Chodzi mi głownie o użycie filtrów. Czy te Twoje fotki były robione z UV czy polaryzacyjnym? Jak na robione "bez talentu" wychodzą Ci całkiem nieźle... :wink:
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziemna
    A NAJWAŻNIEJSZĄ ZALETĄ tego konkretnie sprzętu jest IMHO właśnie możliwość zasilania dowolnymi paluszkami. Z wbudowanymi akumulatorami mam fatalne doświadczenia
    Ja również tak uważam - w miarę możliwości staram się kupować gadżety tylko na AA (właściwie to DSLR jest jedynym wyjątkiem od reguły) - i dlatego też mam databanka na 4xAA Ale nie zniósłbym takiej plątaniny kabli, gdyby trzeba było zgrywać zdjęcia szybko, np. na koncercie, gdzie ciągle coś się dzieje. Co innego gdzieś w zaciszu hotelu/schroniska/itp.

A na marginesie (póki Vitez nie zagląda...): Czy gdzieś komentowałeś na Forum swoje metody focenia w górach? Chodzi mi głownie o użycie filtrów. Czy te Twoje fotki były robione z UV czy polaryzacyjnym?
    A które konkretnie? Bo akurat w górach, to ja właściwie po prostu pstrykam . Najczęściej z UV, ale bez związku z wysokościa (jestem wyznawcą kultu "ochronnego UV" ;-)). Polar sobie obiecuję sprawić już od jakiegoś czasu... Jeśli masz jakieś pytania do konkretnych fotek, to wal tutaj, najwyżej się wytnie do osobnego wątku

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A na marginesie (póki Vitez nie zagląda...)

Aaaalleee ooo ssso chooozzziii?

A poza tym co za problem na PW napisac albo oddzielny watek o foceniu w gorach zalozyc w podforum "Technika robienia zdjec" ? :P

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Dzięki

Na tym wątku było już o tanku na baterię Canona, o tanku na paluszki AA, o obracaniu fotek, o foceniu w górach...
    A Tytus, sprawca całego zamieszania, po prostu umył ręce...
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A na marginesie. Czy gdzieś komentowałeś na Forum swoje metody focenia w górach? Chodzi mi głownie o użycie filtrów. Czy te Twoje fotki były robione z UV czy polaryzacyjnym? Jak na robione "bez talentu" wychodzą Ci całkiem nieźle... :wink:
    Reszta porad tutaj 8) http://canon-board.info/viewtopic.php?p=25430#25430

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Mam pytanie do uzytkowników Welland ME-940 OTG. Chyba to właśnie masz Ziemna?
    Jak długo urządzenie jest w stanie pracować na bateriach? Nie znalazłem tego nigdzie w Twoich wypowiedziach. Może wie ktoś inny to może również napisze.
    Adam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów