Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Uaktualnione info o Fuji S5 Pro

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Uaktualnione info o Fuji S5 Pro

wyszła nowa oficjalna informacja o specyfikacji S5 Pro

http://www.dpreview.com/news/0612/06120701fujis5pro.asp
    I am FX

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak zupełnie na marginesie to na dpreview zaczyna się pojawiać coraz więcej informacji nie zawsze oficjalnych i niekoniecznie pochodzących od producentów. Widać zmienili trochę politykę zwłaszcza podejrzewam premiera 400D ich sporo nauczyła gdzie cały świat już o tym mówił, a na dpreview pojawił się z półdniowym opóźnieniem.

W temacie to bardzo mi się podoba ten aparacik i nie miałbym nic przeciwko gdyby miał też "jedynie słuszne" mocowanie.
    Oczywiście zakładam, że z body np. 20D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

No niestety używają wrogiego nam mocowania od żółtych a szkoda.
    Dobrze, że używają kart CF a nie jak w tańszych modelach xD.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    (...)Dobrze, że używają kart CF a nie jak w tańszych modelach xD.
    Szczerze mówiąc to nie chce mówić tego gdzie mam jakich kart oni używają, bo i tak nic mi po tem :-D.
    Swoją drogą to ma niezły bufor 24 Raw-y. Co prawda w trybie rozszerzonej dynamiki dość mocno spada (o połowę bodajrze). Ciekawe czy w tym standardowym jaość jest wystarczjąca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Masz rację rodzaj kart nie jest najważniejszy ale jakos preferuję CF'ki, może niesłusznie. Fuji produkuje dobre body, tyle, że u nas nie są zbyt popularne. Parę funkcji jednak wygląda kusząco.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Masz rację rodzaj kart nie jest najważniejszy ale jakos preferuję CF'ki, może niesłusznie. Fuji produkuje dobre body, tyle, że u nas nie są zbyt popularne. Parę funkcji jednak wygląda kusząco.
    Tzn. ja bym powiedział inaczej. Fuji produkuje dobre matryce, bo przy body to się specjalnie nie wysilają . Tak po za tematem nie wiem dlaczego ale ja też preferuję CF-y .
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tzn. ja bym powiedział inaczej. Fuji produkuje dobre matryce, bo przy body to się specjalnie nie wysilają ..
    Tutaj generalnie nawet palcem nie kiwneli i wzieli obudowe z D200.

EDIT:
    Other headline improvements are the new body (which is obviously based on the Nikon D200)
    Dziwne wiec nie jest ze i karty i mocowanie to samo.
    Ostatnio edytowane przez zOOn ; 08-12-2006 o 01:23
    5D

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Fuji produkuje dobre body
    generalnie nie wiem kiedy oni własne body zbudowali, S3 bazuje przecież na analogowym nikonie, S2 chyba też a S5 wiadomo - z D200. Pozostałych luster fuji nie znam.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Fuji produkuje dobre matryce
    ee, no co Ty, pewnie Sony dla nich robi
    powinno być tak: Fuji ma niezły patent na matryce

ale to jest dobry patent. Skupiają się na najważniejszej części - matrycy, resztę biorąc od świetnej firmy. Przecież nawet my zachwalamy body nikona
    I am FX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

F produkuje matryce.
    ...coś tam + ATS 80 HD

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    (...)
    ee, no co Ty, pewnie Sony dla nich robi
    powinno być tak: Fuji ma niezły patent na matryce

ale to jest dobry patent. Skupiają się na najważniejszej części - matrycy, resztę biorąc od świetnej firmy. Przecież nawet my zachwalamy body nikona
    No fakt powinno być projektuje . Rzeczywiście Sony dla nich robi.

Ps. Ja tam nie zachwalam - no może D200 ale też mógłby mieć tylne kółko takie jak canon .
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów