wyszła nowa oficjalna informacja o specyfikacji S5 Pro
http://www.dpreview.com/news/0612/06120701fujis5pro.asp
wyszła nowa oficjalna informacja o specyfikacji S5 Pro
http://www.dpreview.com/news/0612/06120701fujis5pro.asp
I am FX
Tak zupełnie na marginesie to na dpreview zaczyna się pojawiać coraz więcej informacji nie zawsze oficjalnych i niekoniecznie pochodzących od producentów. Widać zmienili trochę politykę zwłaszcza podejrzewam premiera 400D ich sporo nauczyła gdzie cały świat już o tym mówił, a na dpreview pojawił się z półdniowym opóźnieniem.
W temacie to bardzo mi się podoba ten aparacik i nie miałbym nic przeciwko gdyby miał też "jedynie słuszne"mocowanie.
Oczywiście zakładam, że z body np. 20D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No niestety używają wrogiego nam mocowania od żółtych a szkoda.
Dobrze, że używają kart CF a nie jak w tańszych modelach xD.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Szczerze mówiąc to nie chce mówić tego gdzie mamjakich kart oni używają, bo i tak nic mi po tem :-D.
Swoją drogą to ma niezły bufor 24 Raw-y. Co prawda w trybie rozszerzonej dynamiki dość mocno spada (o połowę bodajrze). Ciekawe czy w tym standardowym jaość jest wystarczjąca.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Masz rację rodzaj kart nie jest najważniejszy ale jakos preferuję CF'ki, może niesłusznie. Fuji produkuje dobre body, tyle, że u nas nie są zbyt popularne. Parę funkcji jednak wygląda kusząco.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez zOOn ; 08-12-2006 o 01:23
5D
generalnie nie wiem kiedy oni własne body zbudowali, S3 bazuje przecież na analogowym nikonie, S2 chyba też a S5 wiadomo - z D200. Pozostałych luster fuji nie znam.
ee, no co Ty, pewnie Sony dla nich robi
powinno być tak: Fuji ma niezły patent na matryce
ale to jest dobry patent. Skupiają się na najważniejszej części - matrycy, resztę biorąc od świetnej firmy. Przecież nawet my zachwalamy body nikona![]()
I am FX
F produkuje matryce.
...coś tam + ATS 80 HD
Kapitan Wagner