Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Płytka w Velbon Sherpa 600R

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Płytka w Velbon Sherpa 600R

W sumie nie chodzi o płytkę tylko zatrzask przytrzymujący płytkę
    Czy on jest plastikowy? Bo chyba jednak tak.

Pytanie do tych, którzy ostro wykorzystują ten statyw. Czy ten zatrzask jest trwały? Czy można, nie siwiejąc, założyć np. 30D+70-200IS2.8 do dołu (90 stopni na ziemię albo w niebo) i nie bać się, że się oderwie?
    Dzięki.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zatrzask jest ogolnie trwaly i przy normalnym uzytkowaniu (katowaniu) daje rade. plastikowy jest, ale to nie jest plastik jak z klockow Lego czy, co gorsza, obudowy trabanta

natomiast przy gruchnieciu statywu o twarde podloze zdarzylo mi sie jeden rozwalic, i musialem z Foto-Techniki zamawiac zamiennik, bo proby klejenia do niczego nie prowadzily...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zatrzask jest ogolnie trwaly i przy normalnym uzytkowaniu (katowaniu) daje rade. plastikowy jest, ale to nie jest plastik jak z klockow Lego czy, co gorsza, obudowy trabanta

natomiast przy gruchnieciu statywu o twarde podloze zdarzylo mi sie jeden rozwalic, i musialem z Foto-Techniki zamawiac zamiennik, bo proby klejenia do niczego nie prowadzily...
    j.w. - plastik twardy jak cholera, trzyma b. dobrze. A o twardosci sie dowiedzialem, jak go rozwalilem i probowalem kleic. Poki co maly technik i wszystko dziala ok, ale i tak bez Foto-techniki sie nie obejdzie... jakos teraz nie mam pelnego zaufania do zlaczki
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

To ja zabiore glos...bo juz nie mam zatrzasku (mial 2 lata)
    Byl i sie zmyl, specjalnie glowicy nie katowalem. Bylismy razem z nia i monopodem na koncercie...po powrocie okazalo sie, ze glowica narazie nigdzie nie pojedzie
    Zanabylem Manfrotto 486RC2, ciagle odwlekany zakup w koncu stal sie koniecznoscia.
    Generalnie - zatrzask jest niezawodny dopoki sie nie popsuje

Uprawnienia umieszczania postów