Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Pytanie do posiadaczy C 400D

Domyślnie

Jak dla mnie wyświetlacz jest o duuuuużo lepszy niż w 350D.

Tak przy okazji, czy da sie wyłączyć wyświetlacz, tak by po ponownym uruchomieniu aparatu automatycznie się nie włączał? :-)

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest tylko jeden mały szczegół - ja nie pisałem o podświetleniu .
    Oczywiste jest że podświetlenie w słońcu nic nie daje, zresztą 400-tka takowego nie posiada.
    jak by nie posiadała podświetlania to byś nic na wyświetlaczu nie widział....Bez obrazy ale widać że nie masz pojęcia jak działają wyświetlacze LCD.
    I opowieści że to w pełnym słońcu wszystko widać są poprostu lekko śmieszne....

@bogist
    Ale ta uwaga chyba dotyczy podglądu zdjęć a nie wyświetlania ustawień?
    przecież wyświetlacz masz jeden do wszystkiego nie??
    Ostatnio edytowane przez VANT ; 09-12-2006 o 14:48
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    jak by nie posiadała podświetlania to byś nic na wyświetlaczu nie widział....Bez obrazy ale widać że nie masz pojęcia jak działają wyświetlacze LCD.
    Bez obrazy ale chyba się nie rozumiemy .

Z pewnością zwłaszcza od osób które tego nie miały okazji sprawdzić organoleptycznie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    Jak dla mnie wyświetlacz jest o duuuuużo lepszy niż w 350D.

Tak przy okazji, czy da sie wyłączyć wyświetlacz, tak by po ponownym uruchomieniu aparatu automatycznie się nie włączał? :-)
    Ano da się - Custom Functions w ostatnim narzędziowym - nr 11 - LCD display when power ON

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Remol71... nie mieszaj sobie w głowie i zostań przy Nikonie. Za takie pieniądze lepszego body nie znajdziesz. Kupuj D80 i po kłopocie.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Najgorsze jest jednak to, że bagnet Nikona jest kompletnie nieprzyszłościowy. Nazbieram szkieł, a przesiadka na FF nie będzie już mozliwa.
    Nie myśl o tym w ten sposób. Przesiaść się zawsze możesz. Popatrz na przykład twlodar'a. Przez jego torbę przewinęły się nikony, sonolty i teraz siedzi na canonie. Pewnie, że nie zarabiał na wymianach aparatów, ale nie okazało się to niemożliwe. A zawsze miał jakieś ciekawe szkiełka i trochę akcesoriów.

Większym problemem przy zmianie systemu będą Twoje systemowe przyzwyczajenia, konieczność rozgryzania pomiaru światła (każdy system robi to inaczej), uczenia się szkieł od nowa itp. IMO najgorsza przy zmianie systemu jest "konieczność" utracenia wielu naprawdę ciekawych klatek przez stare przyzwyczajenia i brak znajomości systemu.
    Jarek

jastrzemb
    Guest

Domyślnie przeszkadza...

mi to, że patrząc pod kątem z góry obraz na wyświetlaczu jest zdecydowanie gorszy, gdy patrzymy pod kątem ale z dołu. Jeśli miałbym wybierać, wolałbym by było odwrotnie.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

@bogist

przecież wyświetlacz masz jeden do wszystkiego nie??
    A kolega miał kiedyś w ręku 400D czy tak sobie teoretyzuje?
    Wyświetlacz jest jeden do wszystkiego ale czym innym jest wyświetlanie czarno-białych informacji o ustawieniach a czym innym wyświetlanie podglądu zdjęcia pełnego barw, szczegółów itd
    Wyświetlanie ustawień jest zawsze doskonale widoczne, podgląd zdjęć w zasadzie też- choć można się czepiać. Mi nic w podglądzie fotek nie przeszkadza. I tak wszystkiego wszak na podglądzie się nie zobaczy- to nie jest monitor 19'.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie myśl o tym w ten sposób. Przesiaść się zawsze możesz. Popatrz na przykład twlodar'a. Przez jego torbę przewinęły się nikony, sonolty i teraz siedzi na canonie. Pewnie, że nie zarabiał na wymianach aparatów, ale nie okazało się to niemożliwe. A zawsze miał jakieś ciekawe szkiełka i trochę akcesoriów.

Większym problemem przy zmianie systemu będą Twoje systemowe przyzwyczajenia, konieczność rozgryzania pomiaru światła (każdy system robi to inaczej), uczenia się szkieł od nowa itp. IMO najgorsza przy zmianie systemu jest "konieczność" utracenia wielu naprawdę ciekawych klatek przez stare przyzwyczajenia i brak znajomości systemu.
    Wiesz dla jednego to pikuś dla drugiego niekoniecznie. Dla mnie np. zmiana systemu byłaby bardzo uciążliwa. Jednak mimo że posiadam/łem już sporo szkieł canona przy przechodzeniu na cyfrę brałem taką ewentualność pod uwagę. Jednak względy ekonomiczne (na początek miałem trochę szkieł) zdecydowały że nie zmieniłem. Myślęże później jest co raz ciężej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Miałam w rękach kilkadziesiąt razy 350D (nie mój) ... teraz jestem szczęśliwą posiadaczką 400D...i jakoś szczególnie nie odczuwam braku górnego wyświetlacza.....IMHO bardzo przyjemnie mi się pracuje z LCD-kiem w 400D...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów