Jak dla mnie wyświetlacz jest o duuuuużo lepszy niż w 350D.
Tak przy okazji, czy da sie wyłączyć wyświetlacz, tak by po ponownym uruchomieniu aparatu automatycznie się nie włączał? :-)
Jak dla mnie wyświetlacz jest o duuuuużo lepszy niż w 350D.
Tak przy okazji, czy da sie wyłączyć wyświetlacz, tak by po ponownym uruchomieniu aparatu automatycznie się nie włączał? :-)
jak by nie posiadała podświetlania to byś nic na wyświetlaczu nie widział....Bez obrazy ale widać że nie masz pojęcia jak działają wyświetlacze LCD.
I opowieści że to w pełnym słońcu wszystko widać są poprostu lekko śmieszne....
@bogist
przecież wyświetlacz masz jeden do wszystkiego nie??Ale ta uwaga chyba dotyczy podglądu zdjęć a nie wyświetlania ustawień?
Ostatnio edytowane przez VANT ; 09-12-2006 o 14:48
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Remol71... nie mieszaj sobie w głowie i zostań przy Nikonie. Za takie pieniądze lepszego body nie znajdziesz. Kupuj D80 i po kłopocie.
FOTOINKWIZYTOR
Nie myśl o tym w ten sposób. Przesiaść się zawsze możesz. Popatrz na przykład twlodar'a. Przez jego torbę przewinęły się nikony, sonolty i teraz siedzi na canonie. Pewnie, że nie zarabiał na wymianach aparatów, ale nie okazało się to niemożliwe. A zawsze miał jakieś ciekawe szkiełka i trochę akcesoriów.
Większym problemem przy zmianie systemu będą Twoje systemowe przyzwyczajenia, konieczność rozgryzania pomiaru światła (każdy system robi to inaczej), uczenia się szkieł od nowa itp. IMO najgorsza przy zmianie systemu jest "konieczność" utracenia wielu naprawdę ciekawych klatek przez stare przyzwyczajenia i brak znajomości systemu.
Jarek
mi to, że patrząc pod kątem z góry obraz na wyświetlaczu jest zdecydowanie gorszy, gdy patrzymy pod kątem ale z dołu. Jeśli miałbym wybierać, wolałbym by było odwrotnie.
A kolega miał kiedyś w ręku 400D czy tak sobie teoretyzuje?![]()
Wyświetlacz jest jeden do wszystkiego ale czym innym jest wyświetlanie czarno-białych informacji o ustawieniach a czym innym wyświetlanie podglądu zdjęcia pełnego barw, szczegółów itd
Wyświetlanie ustawień jest zawsze doskonale widoczne, podgląd zdjęć w zasadzie też- choć można się czepiać. Mi nic w podglądzie fotek nie przeszkadza. I tak wszystkiego wszak na podglądzie się nie zobaczy- to nie jest monitor 19'.![]()
Wiesz dla jednego to pikuś dla drugiego niekoniecznie. Dla mnie np. zmiana systemu byłaby bardzo uciążliwa. Jednak mimo że posiadam/łem już sporo szkieł canona przy przechodzeniu na cyfrę brałem taką ewentualność pod uwagę. Jednak względy ekonomiczne (na początek miałem trochę szkieł) zdecydowały że nie zmieniłem. Myślęże później jest co raz ciężej.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Miałam w rękach kilkadziesiąt razy 350D (nie mój) ... teraz jestem szczęśliwą posiadaczką 400D...i jakoś szczególnie nie odczuwam braku górnego wyświetlacza.....IMHO bardzo przyjemnie mi się pracuje z LCD-kiem w 400D...![]()