Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Pytanie do posiadaczy C 400D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Świństwem ze strony firmy Canon jest brak spota, to poprostu nieeleganckie zagranie marketingowe.
    Ty sobie nawet nie wyobrażasz ile takich paskunych zagrań jest u Canona
    No ale dzięki temu ta firma ma się tak dobrze.

Wygląda na to, że będę dalej posiadaczem D50, a pod koniec jego żywota może pojawi się coś bardziej zbliżonego do ideału.
    A co Ci nie pasuje w D80?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta

A co Ci nie pasuje w D80?
    W sumie D80 mi pasuje. Jest na moją kieszeń, to solidny aparat. Nie wiem tylko czy matryca w D80 jest jest lepsza niz w D50, poza aspektem rozdzielczości oczywiście. Tu raczej Nikon kroku do przodu nie zrobił. Najgorsze jest jednak to, że bagnet Nikona jest kompletnie nieprzyszłościowy. Nazbieram szkieł, a przesiadka na FF nie będzie już mozliwa.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najgorsze jest jednak to, że bagnet Nikona jest kompletnie nieprzyszłościowy. Nazbieram szkieł, a przesiadka na FF nie będzie już mozliwa.
    Nie myśl o tym w ten sposób. Przesiaść się zawsze możesz. Popatrz na przykład twlodar'a. Przez jego torbę przewinęły się nikony, sonolty i teraz siedzi na canonie. Pewnie, że nie zarabiał na wymianach aparatów, ale nie okazało się to niemożliwe. A zawsze miał jakieś ciekawe szkiełka i trochę akcesoriów.

Większym problemem przy zmianie systemu będą Twoje systemowe przyzwyczajenia, konieczność rozgryzania pomiaru światła (każdy system robi to inaczej), uczenia się szkieł od nowa itp. IMO najgorsza przy zmianie systemu jest "konieczność" utracenia wielu naprawdę ciekawych klatek przez stare przyzwyczajenia i brak znajomości systemu.
    Jarek

jastrzemb
    Guest

Domyślnie przeszkadza...

mi to, że patrząc pod kątem z góry obraz na wyświetlaczu jest zdecydowanie gorszy, gdy patrzymy pod kątem ale z dołu. Jeśli miałbym wybierać, wolałbym by było odwrotnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie myśl o tym w ten sposób. Przesiaść się zawsze możesz. Popatrz na przykład twlodar'a. Przez jego torbę przewinęły się nikony, sonolty i teraz siedzi na canonie. Pewnie, że nie zarabiał na wymianach aparatów, ale nie okazało się to niemożliwe. A zawsze miał jakieś ciekawe szkiełka i trochę akcesoriów.

Większym problemem przy zmianie systemu będą Twoje systemowe przyzwyczajenia, konieczność rozgryzania pomiaru światła (każdy system robi to inaczej), uczenia się szkieł od nowa itp. IMO najgorsza przy zmianie systemu jest "konieczność" utracenia wielu naprawdę ciekawych klatek przez stare przyzwyczajenia i brak znajomości systemu.
    Wiesz dla jednego to pikuś dla drugiego niekoniecznie. Dla mnie np. zmiana systemu byłaby bardzo uciążliwa. Jednak mimo że posiadam/łem już sporo szkieł canona przy przechodzeniu na cyfrę brałem taką ewentualność pod uwagę. Jednak względy ekonomiczne (na początek miałem trochę szkieł) zdecydowały że nie zmieniłem. Myślęże później jest co raz ciężej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów