Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Pytanie do posiadaczy C 400D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

4 praca na jednym wyświetlaczu jest Ok
    ergonomia - jak zbyt mały to dokręcasz gripa i wtedy leży lepiej niż D80

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja akurat mam doświadczenie z alfy, że przy ostrym świetle ten tylny wyświetlacz sprawuje sie znacznie lepiej niż oba w 350D - porównanie bezpośrednie. Z moich odczuć i opisów na innych forach wynika, że wyświetlacz w 400D jest jeszcze jaśniejszy niż w alfie (podobno najjaśniejszy w swojej klasie) także w słońcu nie powinno być najmniejszych problemów - wręcz bedzie lepiej.
    Co do siatki w wizjerze i bezprzewodowego sterowania lamp - to sprawa indywidualna - dla mnie mogłoby tego w ogóle nie być, a wolę więcej klatek w serii (szczególnie w raw-ach), bardziej ostry obraz na wysokich iso, wstępne podnoszenie lustra. Dla mnie też małe rozmiary i waga 400-tki to raczej zaleta niż wada. A jeszcze co do spota rozumiem że niektórym jego brak doskwiera ale ja na przykład praktycznie nigdy go nie wykorzystuje, także spokojnie mogłoby go nie być.

PS. Posłużę się niepełnym cytatem
    Wszystkie moje opinie są SUBIEKTYWNE (...)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@Kolekcjoner
    Podświetlanie nic nie da w pełnym słońcu....tu chodzi o zasadę działania wyświetlacza. Dodatkowy LCD działa w oparciu o światło odbite i czym więcej tego światła tym lepiej (czyt. czym mocniej słońce świeci tym lepiej). LCD główny ma podświetlanie które nie ma szans z jasnością słońca...nie ma bata.....ot fizyka poprostu....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    @Kolekcjoner
    Podświetlanie nic nie da w pełnym słońcu....tu chodzi o zasadę działania wyświetlacza. Dodatkowy LCD działa w oparciu o światło odbite i czym więcej tego światła tym lepiej (czyt. czym mocniej słońce świeci tym lepiej). LCD główny ma podświetlanie które nie ma szans z jasnością słońca...nie ma bata.....ot fizyka poprostu....
    To jest teoria.
    Praktycznie jest tak, że używając mojego 400D nie miałem nigdy żadnych problemów z czytelnością informacji podawanych na wyświetlaczu.
    Inna sprawa to podgląd zdjęć- ale i tu nie zdarzyło mi się bym nie widział zdjęcia na wyświetlaczu przy intensywnym świetle słonecznym (co było standardem w moim 350D). Najwyżej musiałem podkręcić jasność wyświetlacza do maksimum.
    Właśnie tylko dla wyświetlacza i AF (no, może w odwrotnej kolejności) zamieniłem 350D na 400D. I nie zawiodłem się.:-P
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogist Zobacz posta
    To jest teoria.
    Praktycznie jest tak, że używając mojego 400D nie miałem nigdy żadnych problemów z czytelnością informacji podawanych na wyświetlaczu.
    Nawet latem w pełnym słońcu?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Nawet latem w pełnym słońcu?
    Latem i jesienią w pełnym słońcu - żadnych problemów !!
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecki74 Zobacz posta
    Latem i jesienią w pełnym słońcu - żadnych problemów !!
    Potwierdzam powyższe z ręką na sercu

...i oświadczam, że nie jestem pracownikiem działu marketingu Canon Polska Sp. z O.O.

Aha, 400D kupiłem ok. 25 września, czyli nie było to już lato. Ale kilka bardzo słonecznych dni od tamtej pory zaliczyłem.
    Ostatnio edytowane przez bogist ; 08-12-2006 o 16:49

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

@Kolekcjoner
    Jest tylko jeden mały szczegół - ja nie pisałem o podświetleniu .
    Oczywiste jest że podświetlenie w słońcu nic nie daje, zresztą 400-tka takowego nie posiada.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest tylko jeden mały szczegół - ja nie pisałem o podświetleniu .
    Oczywiste jest że podświetlenie w słońcu nic nie daje, zresztą 400-tka takowego nie posiada.
    jak by nie posiadała podświetlania to byś nic na wyświetlaczu nie widział....Bez obrazy ale widać że nie masz pojęcia jak działają wyświetlacze LCD.
    I opowieści że to w pełnym słońcu wszystko widać są poprostu lekko śmieszne....

@bogist
    Ale ta uwaga chyba dotyczy podglądu zdjęć a nie wyświetlania ustawień?
    przecież wyświetlacz masz jeden do wszystkiego nie??
    Ostatnio edytowane przez VANT ; 09-12-2006 o 14:48
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

jak by nie posiadała podświetlania to byś nic na wyświetlaczu nie widział....Bez obrazy ale widać że nie masz pojęcia jak działają wyświetlacze LCD.
    Bez obrazy ale chyba się nie rozumiemy .

I opowieści że to w pełnym słońcu wszystko widać są poprostu lekko śmieszne....
    Z pewnością zwłaszcza od osób które tego nie miały okazji sprawdzić organoleptycznie .
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów