4 praca na jednym wyświetlaczu jest Ok
ergonomia - jak zbyt mały to dokręcasz gripa i wtedy leży lepiej niż D80
4 praca na jednym wyświetlaczu jest Ok
ergonomia - jak zbyt mały to dokręcasz gripa i wtedy leży lepiej niż D80
Ja akurat mam doświadczenie z alfy, że przy ostrym świetle ten tylny wyświetlacz sprawuje sie znacznie lepiej niż oba w 350D - porównanie bezpośrednie. Z moich odczuć i opisów na innych forach wynika, że wyświetlacz w 400D jest jeszcze jaśniejszy niż w alfie (podobno najjaśniejszy w swojej klasie) także w słońcu nie powinno być najmniejszych problemów - wręcz bedzie lepiej.
Co do siatki w wizjerze i bezprzewodowego sterowania lamp - to sprawa indywidualna - dla mnie mogłoby tego w ogóle nie być, a wolę więcej klatek w serii (szczególnie w raw-ach), bardziej ostry obraz na wysokich iso, wstępne podnoszenie lustra. Dla mnie też małe rozmiary i waga 400-tki to raczej zaleta niż wada. A jeszcze co do spota rozumiem że niektórym jego brak doskwiera ale ja na przykład praktycznie nigdy go nie wykorzystuje, także spokojnie mogłoby go nie być.
PS. Posłużę się niepełnymcytatem
Wszystkie moje opinie są SUBIEKTYWNE (...)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
@Kolekcjoner
Podświetlanie nic nie da w pełnym słońcu....tu chodzi o zasadę działania wyświetlacza. Dodatkowy LCD działa w oparciu o światło odbite i czym więcej tego światła tym lepiej (czyt. czym mocniej słońce świeci tym lepiej). LCD główny ma podświetlanie które nie ma szans z jasnością słońca...nie ma bata.....ot fizyka poprostu....
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
To jest teoria.
Praktycznie jest tak, że używając mojego 400D nie miałem nigdy żadnych problemów z czytelnością informacji podawanych na wyświetlaczu.
Inna sprawa to podgląd zdjęć- ale i tu nie zdarzyło mi się bym nie widział zdjęcia na wyświetlaczu przy intensywnym świetle słonecznym (co było standardem w moim 350D). Najwyżej musiałem podkręcić jasność wyświetlacza do maksimum.
Właśnie tylko dla wyświetlacza i AF (no, może w odwrotnej kolejności) zamieniłem 350D na 400D. I nie zawiodłem się.:-P
Pozdrawiam.
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
Ostatnio edytowane przez bogist ; 08-12-2006 o 16:49
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
jak by nie posiadała podświetlania to byś nic na wyświetlaczu nie widział....Bez obrazy ale widać że nie masz pojęcia jak działają wyświetlacze LCD.
I opowieści że to w pełnym słońcu wszystko widać są poprostu lekko śmieszne....
@bogist
przecież wyświetlacz masz jeden do wszystkiego nie??Ale ta uwaga chyba dotyczy podglądu zdjęć a nie wyświetlania ustawień?
Ostatnio edytowane przez VANT ; 09-12-2006 o 14:48
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
Kapitan Wagner