Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Sprzedaż/udostępnianie zdjęć

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie moja historia

Witam

Bardzo lubię teatr i często fotografuję spektakle. Zawsze zdjecia rozdaję aktorom i realizatorom z prawem do wykorzystania do promocji własnej osoby czy teatru. Były wielokrotnie publiowane w prasie coddziennej i w kolorowych tygonikach. Niezmiernie rzadko otrzymywałem za to pieniadze. Praktycznie tylko za publikacje w prasie teatralnej lub ksiązkach o teatrze - po kilkaset PLN. Ale to jest mój świadomy wybór. Satysfakcja, jaką mam gdy ludzie teatru dziękują mi za zdjecia jest wystarczająca. Ostatnio zostałem miło zaskoczony informacją, ze moje zdjęcia z kilku spektakli będą prezentowane na wystawie Scenografii i Architektury Teatralnej Praskie Quadriennale 2007 jako część wystawy w pawilonie narodowym Polski. Zaproponowano mi podpisanie umowy licencyjnej na bardzo sensowną kwotę, kilkakrotność średniej krajowej.
    Pytałem skąd mieli informacje o moich zdjeciach. Odpowiedzieli, że otrzymywali je od teatrów, scenografów.
    Jestem przekonany, że gdybym nie puścił tych zdjęć w obieg, nie dotarłyby do Warszawy do właściwych osób - nikt by po prostu o nich nie wiedział.

Pozdrawiam

Wiesiek
    Ostatnio edytowane przez Wiesiek_TGT ; 10-12-2006 o 09:16

Uprawnienia umieszczania postów