Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Sprzedaż/udostępnianie zdjęć

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Wniosek taki, że lepiej popstrykać za darmo i się trochę wypromować. To się może przydać w przyszłości.
    Hmmmm, a nie chciałbyś się troche "wypromować" pracując u mnie w firmnie za frajer tak choc ze dwa mieszki ? Może ci się to przyda w przyszłości ?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Łatwo się wypromować, szczególnie jako robiący darmowe foty.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Pewnie tam gdzie mieszkasz cię to nie spotka ale naprawde chciałbym wiedzieć jakbyś się czuł gdybys któregoś dnia usłyszał od szefa: "Panie Arku ( mysle że dobrze pamiętam imię ) bardzo miło się współpracowało, ale od jutra moze pan nie przychodzić bo na pana stanowisko mamy "murzyna" który wykona 125 % pana pracy za 50 % pana pensji"
    Prawdopodobnie bym sie wsciekl... ale nie na pracodawce, bo jego prawo zatrudniac tego kogo chce, tylko na siebie - ze jestem tak kiepski, ze taki "murzyn" jest dla mnie konkurencja.

Na podobnej zasadzie nie moge zrozumiec "zawodowcow", ktorzy z jednej strony pisza, ze "nie aparat robi zdjecia", pogardliwie o "gniotach z plfoto", "amatorach z malpkami, pstrykajacych seriami, bez talentu"... a z drugiej strony narzekaja, ze ci amatorzy im robia konkurencje. To nie do Ciebie, raczej bardziej ogolnie.

Domyślnie

Muflon, co racja to racja i nie sposób ci jej nie przyznać ( choc jak zawsze nie tyczy sie to wszystkich dziedzin ) ale znam kilka redakcji, wydawnictw które od początku istnienia współpracują tylko z tymi co się chcą wypromować

Tylko najbardziej mnie ciekawi co zrobi ktoś taki który się wypromuje ? Chyba nie liczy naiwnie na to że nagle "promotor" zacznie mu kasą szastać, skoro jeszcze jest długa kolejka za drzwiami tych do wypromowania.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Tylko najbardziej mnie ciekawi co zrobi ktoś taki który się wypromuje?
    No jak to co? Jesli o mnie chodzi - to będę (raczej chyba "bym" ;-)) dalej na te airshowy jeździł tyle że za redakcyjną kasę i z jeszcze wieksza frajdą z robienia fotek bez ograniczeń

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

Mimo wszystko myśle ze tych pare fotek potraktuje jako haczyk na władze. Może uda mi się wkręcić i jeszcze coś zafocić na życzenie, jednak już wtedy nie tak za nic.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta
    Mimo wszystko myśle ze tych pare fotek potraktuje jako haczyk na władze...
    Proponuję zcząć fotografować władzę w sytuacjach....niezręcznych
    Wtedy to będzie prawdziwy haczyk

Domyślnie

No ale właśnie o tym mówie. Może tam jest "normalniej" ale w Polsce w takiej sytuacji o jakiej piszesz jeśli np napisałbys maila do redakcji że może tym razej jakaś delegacja na hotel, zarcie itp to prawdopodobnie to byłby ostatni mail jaki do nich wysłałes ( no chyba że lubisz pisać nawet jeśli cię olewają ) bo takich co sie chcę wypromować jest sporo. Każda wieksza redakcja jest zasypywana setkami fot z różnych wydażeń, zwłaszcze jeśli sa to wydarzenia które można focic jak ja to mówie "z marszu". Bo np żeby zrobic dobre foty z meczu piłkarskiego to już trzeba conajmniej dostać się na płyte boiska a np żeby zrobic dobre foto z rajdu wystarczy stanąć przy drodze i mieć troche szczęścia.
    Na jednym z forum pewne wydawnictow ogłosiło iż szuka fot do kalendarza. 12 kortkowiec z widoczkami. Od razu deklarowali że nie będą za to płacic.
    ponad 30 osób zaoferowało swoje prace, a niektórzy to nawet obgryzali paznokcie piszać "Ale byłoby super jakbym się załapał"

I dochodzimi do pewnej konkluzji. Będzie krótka. Oto ona - Tyklo idiota płaciłby za coś co moze miec za darmo w podobnym standardzie i jakośći

Inna kwestia ze chyba tylko w Polsce posiadacz od 3 miesięcy 350 D+ Kit doznaje nagłego olśnienia - "Chće focić ( i tu wymienia dziedzine lub kilka ) zarobkowo żeby dorobić. Co mam kupić pomóżcie !! " wartałoby odpowiedzieć - "Rozum" ,ale to juz opowiesc na inną historie

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

A teraz by dogodzić twórcom książki pakuje sprzęt i wsiadam ...na rower i jade przyfocić bo się okazało ze nie mam w archiwum sfotografowanej okolicznej rzeki ktora chciano by widzieć w książce. Co prawda czeka przede mną ok 10km w jedną strone ale czego się nie robi by wszyscy byli zadowoleni :wink:

Trzymajcie za mnie kciuki bym nie przymarzł gdzieś na trasie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta
    bo się okazało ze nie mam w archiwum sfotografowanej okolicznej rzeki ktora chciano by widzieć w książce.

No widzisz. A tu jeszcze okazało się ze w gre wchodzi materiał którego nie masz, a zostaje on zamówiony.

Każda redakcja powiina zapłacić za materiał zamówiony, nawet jeśli nie został on wykorzystany.

No coż.Róbta co chceta

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów