Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Bede jutro [07.12] we Wroclawiu (przewodnika z aparatem potrzebuje)

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie Bede jutro [07.12] we Wroclawiu (przewodnika z aparatem potrzebuje)

Jak wyzej, wybieram sie jutro (czwartek) do Wrocka w sprawach sluzbowych. Chcialbym troche pozwiedzac (nigdy nie bylem we Wroclawiu) a przy okazji nieco popstrykac. Moze znajdzie sie jakas dobra dusza co bedzie miala ochote sie spotkac i wspolnie cos pofocic. Powinienem byc w miescie przed 11 i bede mial czas do 17-18. Z gory wielkie dzieki.

pzdr,
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No toś wybrał porę dnia... Jakiś bezrobotny może się zgłosi
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

A ja zycze Ci tylko duzo cierpliwosci i wytrwalosci podczas poruszania sie autem po Wroclawiu W chwili obecnej mapy i gps nie maja tam zastosowania
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 06-12-2006 o 12:57

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

No moge jeszcze w nocy, po imprezie (po 1.00) ale watpie, zebym byl w stanie zrobic nieporuszona fotke nawet przy 1/500 na 17mm . Moze ktos ma za duzo urlopu... albo akurat wolne czy cos... inaczej niestety nie dam rady. Wroclaw to podobno piekne miasto a nie chcialbym stracic szansy jego zobaczenia jak juz bede.
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Oprócz poruszania się to możliwości focenia we Wrocławiu są chwilowo mocno ograniczone, wszędzie jakieś zasieki, wykopy, i duże tablice informujące o objazdach
    A czas na znalezienie przewodnika rzeczywiście niefortunny.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak na parę godzin to za dużo i tak nie zobaczysz. Chyba że chcesz zasuwać jak niemiecka wycieczka.

Obejrzyj sobie Rynek i okolice, fajne zaułki są w pobliżu. Ostrów Tumski, ale również z włażeniem w uliczki (Kanonia i Kapitulna - sa super) i nad Odrę. Jest to ostatnie miejsce we Wrocku, gdzie funkcjonuje oświetlenie gazowe. Jest co oglądać i focić. Spacer wzdłuż Fosy. Nie wiem jak obecnie (inne położenie słońca niż ostatnio widziałem), ale zachód słońca i mury sądu na Sądowej ekstra są do zdjęcia.

W zasadzie szkoda, że nie byłeś miesiąc temu. Na pl. Grunwaldzkim, a raczej na wielkiej dziurze w ziemi, jaka tam wtedy była zamiast śladów cywilizacji, można było rewelacyjne księzycowe krajobrazy z budynkami w tle robić.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Obejrzyj sobie Rynek i okolice, fajne zaułki są w pobliżu. Ostrów Tumski, ale również z włażeniem w uliczki (Kanonia i Kapitulna - sa super) i nad Odrę. Jest to ostatnie miejsce we Wrocku, gdzie funkcjonuje oświetlenie gazowe. Jest co oglądać i focić. Spacer wzdłuż Fosy...
    Dzieki serdeczne. Bede musial wykorzystac te kilka godzin jak najlepiej. Moze uda mi sie samemu w te wszystkie miejsca dotrzec.

A ma ktos Tilt-Shifta pozyczyc ?
    Łukasz Chyrek

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wszystko co wymienił piast9 jest blisko siebie, na kilka godzin spacerku jak znalazł. Wracając z Ostrowa możesz jeszcze zawadzić o okolice Uniwersytetu, w sumie po drodze, niedaleko od rynku.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów