Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zmiana obiektywu a klisza...

Mieszany widok

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
    Z pierwszego posta wydawalo mi sie ze chcesz robic zdjecia pozyczonym analogiem i nie wiesz czy wie film nie przeswietli jesli odlaczysz obiektyw - film sie oczywiscie nie przeswietli sie. Ale w drugim twoim poscie piszesz ze pozyczyles obiektyw z analogowego eosa? 8)
    pozyczylem obiektyw od znajomka i nie bylem pewny czy jak go odepne od body to czy bedzie cos nie tak z klisza (czy sie przeswietli czy nie)

bo do analogowego eosa 300 chyba nie da sie podpiac obiektywu EF-S wiem, bo probowalem...
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez viTo Zobacz posta
    ...bo do analogowego eosa 300 chyba nie da sie podpiac obiektywu EF-S wiem, bo probowalem...
    Jak dokonasz w obiektyw drobnej ingerencji, przy pomocy brzeszczota, to się da
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jak dokonasz w obiektyw drobnej ingerencji, przy pomocy brzeszczota, to się da
    Co się da? Wkręcic. I co dalej.... guzik.
    Niepotrzebnie wprowadzasz zamieszanie, bo za chwilę znajdą się lamerzy, którzy wykombinują sobie ultrawide za 150zł i tłumacz im potem, że kryje klatki itp...
    Obrzezanie KITa ma sens tylko w przypadku D30/D60/10D, a tu wyraźnie mowa o kliszaku, więc po co siać zamęt?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Żartowałem, tym bardziej że przy pomocy zwykłego brzeszczota to można co najwyżej zniszczyć obiektyw.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Żartowałem, tym bardziej że przy pomocy zwykłego brzeszczota to można co najwyżej zniszczyć obiektyw.
    Dlatego tez narazie nie bede probowal i znajomy zostanie niestety bez swojej sigmy... Chyba, ze bardzo bedzie chcial, to wtedy moge sie zamienic i sprowac na jego odpowiedzialnosc
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów