Witam. Chcialbym sie dowiedziec, czy mozna zmieniac obiektyw w analogowym Eos'ie w normalny dzien gdzies na dworze... chodzi mi o to, czy np. klisza sie nie przeswietli lub cos...
Prosze o odp. dzieki.
Witam. Chcialbym sie dowiedziec, czy mozna zmieniac obiektyw w analogowym Eos'ie w normalny dzien gdzies na dworze... chodzi mi o to, czy np. klisza sie nie przeswietli lub cos...
Prosze o odp. dzieki.
EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:
Ja wiele razy zmieniałem w dzień i nic złego się nie działo. Dwie kurtynki migawki + lustro skutecznie chronią przed światłem.
OK.Dzieki. TYle chcialem wiedziec... Pozyczylem od znajomego obiektyw z Eosa analogowego, a robil zdjecia w Studio Tatuazu wiec chcialem sie upewnic, ze wszystko bedzie ok.
Jeszcze raz dzieki.
EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
Ja juz nic nie rozumiem. Z pierwszego posta wydawalo mi sie ze chcesz robic zdjecia pozyczonym analogiem i nie wiesz czy wie film nie przeswietli jesli odlaczysz obiektyw - film sie oczywiscie nie przeswietli sie. Ale w drugim twoim poscie piszesz ze pozyczyles obiektyw z analogowego eosa? 8)
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Co się da? Wkręcic. I co dalej.... guzik.
Niepotrzebnie wprowadzasz zamieszanie, bo za chwilę znajdą się lamerzy, którzy wykombinują sobie ultrawide za 150zł i tłumacz im potem, że kryje klatki itp...
Obrzezanie KITa ma sens tylko w przypadku D30/D60/10D, a tu wyraźnie mowa o kliszaku, więc po co siać zamęt?
Żartowałem, tym bardziej że przy pomocy zwykłego brzeszczota to można co najwyżej zniszczyć obiektyw.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
akurat to sie da zwyklym brzeszczotem... wiem, bo przerabialam sprawe. ale oczywiscie ef-s nie kryje pelnej klatki. sa tamrony 19-35 czy cos takiego po 300-400zl na alledrogo.. wiadomo, ze 17-40L to nie jest, ale jak sie nie ma co sie lubi![]()
Martin Gorczakowski