Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Potrzebuje pomocy z $$$

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie Potrzebuje pomocy z $$$

Witajcie wiem że to może dziwnie TU zabrzmi ale mam taki kłopot:
    Kumpel w USA kupil mi optyke.Pieniązki mialem mu przekazac poprzez kolege który do Stanów leciał ,ale niestety nie poleciał i zostałem na lodzie mam kupiony papier i nie wiem jak dokonać w miarę najtańszego przelewu bezpośrednio na konto w USA.Patrzyłem na Western Union i tam sobie od 1100$ życzą prawie 70$ opłat ,przecież to rozbój w biały dzień macie może jakieś sprawdzone pomysły żeby nie trzeba było konta zakładac i całej reszty tej zabawy????? Czekam na pomoc Pozdrawiam.

Coś już napisał

Domyślnie

Bardzo dużo zależy od banków. Dowiedz się ile Twój bank liczy sobie za przelew SWIFT i ile liczy sobie bank kolegi ze stanów.

Ewentualnie - doiedz się czy możesz koledze zrobić przelew przez paypal.

Innych opcji chyba nie ma. Szczególnie jeśli nie masz konta w banku.

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Czy paypall.com czy moneybookers.com nie wchodzi w grę?
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Spytaj w banku... ja za przelew 800 EUR do Grecji zapłaciłem 40 PLN
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przerabiałem to swojego czasu i tak najwygodniej / najtaniej wyszło przez Western Union. Oczywiście PayPal był by najlepszym wyjściem ale.. to już inna sprawa

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74 Zobacz posta
    macie może jakieś sprawdzone pomysły żeby nie trzeba było konta zakładac i całej reszty tej zabawy????? Czekam na pomoc Pozdrawiam.
    Jam mam pomysł niesprawdzony, wymagający założenia konta, ale ponoć dobry i sporo ludzi tak robi, a mianowicie:
    zakładamy konto, wyrabiamy kartę Visa, wysyłamy nieaktywną kartę do USA. Gdy nadawca ją dostanie to aktywujemy kartę i koleś wybiera sobie kaskę z bankomatu.
    Jedyne koszty to wyrobienie karty i prowizje za wypłatę z zagranicznego bakomatu + straty na przelicznikach. Przede wszystkim trzeba wybrać kartę rozliczaną w USD, ale jesli się dobrze postramy, to mozemy też znaleźć konto walutowe z kartą, konto z bezpłatną kartą czy tez konto w banku o dobrych kursach lub bezpłatnych wypłatach z bankomatów.
    Warto poszukać informacji na grupie bankowej pl.rec.banki lub nawet zapytać grupowiczów:
    http://groups.google.pl/group/pl.biznes.banki?hl=pl
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Jam mam pomysł niesprawdzony, wymagający założenia konta, ale ponoć dobry i sporo ludzi tak robi, a mianowicie:
    zakładamy konto, wyrabiamy kartę Visa, wysyłamy nieaktywną kartę do USA. Gdy nadawca ją dostanie to aktywujemy kartę i koleś wybiera sobie kaskę z bankomatu.
    Jedyne koszty to wyrobienie karty i prowizje za wypłatę z zagranicznego bakomatu + straty na przelicznikach. Przede wszystkim trzeba wybrać kartę rozliczaną w USD, ale jesli się dobrze postramy, to mozemy też znaleźć konto walutowe z kartą, konto z bezpłatną kartą czy tez konto w banku o dobrych kursach lub bezpłatnych wypłatach z bankomatów.
    Warto poszukać informacji na grupie bankowej pl.rec.banki lub nawet zapytać grupowiczów:
    http://groups.google.pl/group/pl.biznes.banki?hl=pl
    To jest to co uwielbiam, ludzka inwencja nie zna granic. :grin:

Osobiście niedawno wysyłałem przelew z Multibanku do Niemiec, za 370 EU zapłaciłem 30zł, przelew szedł tydzień!!! (co uważam za kuriozum). Podobno miałem szczęście bo bank odbiorcy nie naliczył prowizji. Gdyby naliczył koszt wyniósłby około 80zł..
    Nastepnym razem skorzystałem z western union, za przelew 400Eu zapłaciłem 110zł, kasa była do odbioru po 5 minutach.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Tylko mi polski Electron w 1 na 100 bankomatów działał... A wysyłanie wypukłej kredytówki (która działała bez problemu) to chyba średni pomysł...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tylko mi polski Electron w 1 na 100 bankomatów działał... A wysyłanie wypukłej kredytówki (która działała bez problemu) to chyba średni pomysł...
    Dopóki nie jest aktywowana nikt z niej nie wypłaci.. zakładasz konto z paroma $ i tyle - jak odbiorca ma kartę w rękach to ją aktywujesz, wpłacasz kasę na konto, odbiorca pobiera, kartę odsyła, zamykasz konto.. dla paru tys. $$$ będzie opłacalne, dla paru setek już nie bardzo..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym polecal jednak paypal. W razie potrzeby moge pomoc swoim paypalem..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów