Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: SIGMA 70-200/2,8 APO czy jest sens kupować???

Coś już napisał

Domyślnie SIGMA 70-200/2,8 APO czy jest sens kupować???

Noszę się z zamiarem kupna zooma w zakresie 70-200/300, obecnie robię zdjęcia EOSem 50e (kiedyś pewnie się przesiądę na cyfrę, ale póki co to pieśń przyszłości). Mam na oku w/w zoom (cena ok. 850 zł) ale mam wątpliwości bo to już dość wiekowe szkło i ciężkie ale za to dość janse jak na takie zooma. No i wobec tego mam wątpliwości- czy kupować??? A może kupić nowszą SIGMĘ 70-300 APO Macro DG?

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Co takiego?
    Wyżej wymieniony zoom za 850 zl?
    http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/72
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Co takiego?
    Wyżej wymieniony zoom za 850 zl?
    http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/72
    Zgadza się za 850 zł, ale nie jest to SIGMA do której podałeś link. Chodzi mi o starszą wersję 70-200/2,8 APO, ale już nie DG, czyli zwykłych analogów, a nie cyfry.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac123 Zobacz posta
    Zgadza się za 850 zł, ale nie jest to SIGMA do której podałeś link. Chodzi mi o starszą wersję 70-200/2,8 APO, ale już nie DG, czyli zwykłych analogów, a nie cyfry.
    Nie wydaje mi się byś dostał Sigmę 70-200 f2,8 APO (nawet w najstarszej wersji) za wymienioną kwotę.Kolega ostatnio kupił takowy model 70-200 f2,8 HSM APO i wyłożył 2tyś zł.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Sigma 70-200 f2,8 APO różni się od tej z DG powłokami... ta z macro to już jest inna bajka.

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

jak bardzo inna bajka?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Nie wydaje mi się byś dostał Sigmę 70-200 f2,8 APO (nawet w najstarszej wersji) za wymienioną kwotę.Kolega ostatnio kupił takowy model 70-200 f2,8 HSM APO i wyłożył 2tyś zł.
    Powiem więcej, 850 zł to cena wywoławcza, mam nadzieję że jeszcze coś z tej ceny uszczknę. Co prawda nie wiem czy jest to HSM a te modele były o kilkaset zł droższe. Z tego co pamiętam to kilka lat temu ten ob. kosztował coś ponad 3 tys. zł.

Smurf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    Sigma 70-200 f2,8 APO różni się od tej z DG powłokami... ta z macro to już jest inna bajka.
    Sigam 70-200/2,8 APO HSM praktycznie niczym sie nie różni od wersji DG (DG nie są to żadne powłoki ,tylko bliżej nieokreślone "dostosowanie" do fotografii cyfrowej - chwyt marketingowy majacy przyciągnąć uwagę ew. nabywcow), a wersja macro poza nieco zmniejszona minimalna odleglościa fotografowania w niczym nie przewyższa poprzednich wersji.

Coś już napisał

Domyślnie czy ktoś używał tego obiektywu?

No dobrze parę postów się pojawiło, ale nikt konkretnie nie odpowiedział na pytanie. Czy nie ma nikogo kto uzywał tej SIGMY (dokładnie SIGMA 70-200/2,8 APO, bez żadnych innych oznaczeń typu HSM, EX czy GD) i ma o niej jakąś opinię???

Uprawnienia umieszczania postów