Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Oswietlenie pokoju

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

jesli zdecydujesz sie na zarowki blyskowe (na poczatek jak znalazl) i kupisz oprawki to kup podwojne. wtedy obok zarowki blyskowej montujesz zwykla i widac jak i gdzie pada swiatlo

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

hehe... dzieki za rady... a z trybem M nigdy nie mialem problemu i mysle, ze miec nie bede... automat jest dla laikow :-D
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

vpGregP
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    Tak zgadza się pasują do zwykłych oprawek..
    Wyzwalasz albo błyskiem lampy, ale musisz wyłączyć ettl żeby nie było przedbłysku. Albo przez kabel synchro który sprzedają z żarówkami razem.. Nie wiem czy 350D ma gniazdo PC. Jesli nie ma to jeszcze potrzebujesz kostki synchro.. Na allegro po 20zł
    Pozdr
    Czy dobrze rozumiem? Te zarowki blyskowe o ktorych piszecie wkrecam do zwyklej oprawki (np. do lampki nocnej podlaczonej do zwyklego gniazdka sieciowego) i ona blyska w momencie kiedy blyska lampa w aparacie? Tzn. reaguje na blysk (bez zadnego fizycznego polaczenia z aparatem) i w tym momencie sama rowniez blyska? (tylko sie nie smiejcie, nie wiem jak takie lampy dzialaja )

Jesli tak, to jak dokladnie takie zarowki sie nazywaja, tzn o co mam pytac w sklepie? O jakies zarowki konkretnej firmy?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vpGregP Zobacz posta
    Jesli tak, to jak dokladnie takie zarowki sie nazywaja, tzn o co mam pytac w sklepie? O jakies zarowki konkretnej firmy?
    http://funsports.pl/ i dalej wybierz "STUDYJNE LAMPY BŁYSKOWE" pierwszych kilka pozycji od gory to wlasnie te ZAROWKI BLYSKOWE, m.in takze te o ktorych byla mowa powyzej
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

vpGregP
    Guest

Domyślnie

miszaqq dzieki za link. Widze, ze to nawet nie takie strasznie drogie

I jeszcze takie malutkie pytanko: czyli jesli przy lampie pisze "wyzwalanie: fotocela" to jest wlasnie to o czym tutaj byla mowa, czyli to wyzwalanie blyskiem lampy aparatu? (wole sie upewnic, zeby potem nie bylo 'a bo ja myslalem...')
    Ostatnio edytowane przez vpGregP ; 12-12-2006 o 23:43

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vpGregP Zobacz posta
    miszaqq
    I jeszcze takie malutkie pytanko: czyli jesli przy lampie pisze "wyzwalanie: fotocela" to jest wlasnie to o czym tutaj byla mowa, czyli to wyzwalanie blyskiem lampy aparatu? (wole sie upewnic, zeby potem nie bylo 'a bo ja myslalem...')
    Dobrze myslaleś
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

no to ja juz tez wszystko wiem, wiec mozna juz kupic jakies lampki tlo i focic... Dzieki.
    Ps. Widze, ze temat sie rozwinal, chociaz nie tak jak myslalem... Jeszcze raz dzieki.

Pozdrawiam.
    viTo
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów