jesli zdecydujesz sie na zarowki blyskowe (na poczatek jak znalazl) i kupisz oprawki to kup podwojne. wtedy obok zarowki blyskowej montujesz zwykla i widac jak i gdzie pada swiatlo![]()
hehe... dzieki za rady... a z trybem M nigdy nie mialem problemu i mysle, ze miec nie bede... automat jest dla laikow :-D
EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:
Czy dobrze rozumiem? Te zarowki blyskowe o ktorych piszecie wkrecam do zwyklej oprawki (np. do lampki nocnej podlaczonej do zwyklego gniazdka sieciowego) i ona blyska w momencie kiedy blyska lampa w aparacie? Tzn. reaguje na blysk (bez zadnego fizycznego polaczenia z aparatem) i w tym momencie sama rowniez blyska? (tylko sie nie smiejcie, nie wiem jak takie lampy dzialaja)
Jesli tak, to jak dokladnie takie zarowki sie nazywaja, tzn o co mam pytac w sklepie? O jakies zarowki konkretnej firmy?![]()
http://funsports.pl/ i dalej wybierz "STUDYJNE LAMPY BŁYSKOWE" pierwszych kilka pozycji od gory to wlasnie te ZAROWKI BLYSKOWE, m.in takze te o ktorych byla mowa powyzej
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
miszaqq dzieki za link. Widze, ze to nawet nie takie strasznie drogie![]()
I jeszcze takie malutkie pytanko: czyli jesli przy lampie pisze "wyzwalanie: fotocela" to jest wlasnie to o czym tutaj byla mowa, czyli to wyzwalanie blyskiem lampy aparatu? (wole sie upewnic, zeby potem nie bylo 'a bo ja myslalem...')
Ostatnio edytowane przez vpGregP ; 12-12-2006 o 23:43
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
no to ja juz tez wszystko wiem, wiec mozna juz kupic jakies lampki tlo i focic... Dzieki.
Ps. Widze, ze temat sie rozwinal, chociaz nie tak jak myslalem... Jeszcze raz dzieki.
Pozdrawiam.
viTo
EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes: