Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: problem z obiektywem

Mieszany widok

hildek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A ja myślę że wpadasz z jednej skrajności w drugą. IMO 50tka będzie zdecydowanie bardziej uniwersalnym obiektywem, ale skoro sprawdziłeś używając kita że 35mm ci najbardziej pasuje to kupuj.
    patrzac na te obiektywy (85 i 35) to zgadzam sie ze to sa skrajnosci, ale nie mialem okazji wczesniej uzywac ani jednego ani drugiego. 35 w kit'cie tylko. 85 zamowilem opierajac sie na opiniach uzytkownikow, niestety nie bylo to madre rozwiazanie.
    Poprostu sie nie znam i nie mam doswiadczenia, a pare osob napisalo : "Na twoje porzeby najlepszy bedzie 85mm" i tak sie posluchalem. Poczytalem troche na temat tego obiektywu i ogolnie byl chwalony, tylko.... nie w tym co ja potrzebuje. Myslalem, ze portretowka moge zrobic cale sylwetki, za duzo nie cudzujac... i sie mylilem

Jezeli teraz ta 35 nie bedzie miala jakis innych minusow, sadze ze to bedzie to czego szukam. Zobaczymy.

BTW dzieki Wszystkim za zainteresowanie i pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hildek Zobacz posta
    Myslalem, ze portretowka moge zrobic cale sylwetki, za duzo nie cudzujac... i sie mylilem
    A co to za dużo cudowania? poprostu trzeba odejść na odpowiednią odległość i można robić całe sylwetki. To wina tego że nie sprawdziłeś czy tobie taka ogniskowa będzie pasować w warunkach w jakich robisz zdjęcia. Nie ma co zwalać winy na obiektyw. Z 35 też jak staniesz za blisko to będziesz miał podobnie jak z 85.

Jezeli teraz ta 35 nie bedzie miala jakis innych minusow, sadze ze to bedzie to czego szukam. Zobaczymy.
    Miejmy nadzieje że będziesz zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez snow ; 05-12-2006 o 02:11
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

hildek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Nie ma co zwalać winy na obiektyw. Z 35 też jak staniesz za blisko to będziesz miał podobnie jak z 85.
    Gdzie zwalam wine na obiektyw?

A za duzo cudowania = zrobic zdjecie w pomieszczeniu o dlugosci 5m z odleglosci 10m.
    Jak umiesz tak, to chetnie sie naucze
    Ostatnio edytowane przez hildek ; 05-12-2006 o 20:31

app3
    Guest

Domyślnie

Gdzie zwalam wine na obiektyw?

A za duzo cudowania = zrobic zdjecie w pomieszczeniu o dlugosci 5m z odleglosci 10m.
    Jak umiesz tak, to chetnie sie naucze
    Spokojnie możesz zrobić zdjęcie w pomieszczeniu 5 m z odległości 10 m:

Np.autoportret robiąc sobie zdjęcie z wykorzystaniem lustra.

A jak użyjesz kilku luster odpowiednio rozmieszczonych to i z 30+ m zrobisz zdjęcie

Uprawnienia umieszczania postów