zadzwonilem i nie ma problemu, aby jakies ruchy zrobic. Chyba sie skusze na 35mm f/2 - mam nadzieje ze to bedzie to czego szukam.
Jezeli ktos cos moze doradzic jeszcze to chetnie poczytam rady. Pozdrawiam.
zadzwonilem i nie ma problemu, aby jakies ruchy zrobic. Chyba sie skusze na 35mm f/2 - mam nadzieje ze to bedzie to czego szukam.
Jezeli ktos cos moze doradzic jeszcze to chetnie poczytam rady. Pozdrawiam.
patrzac na te obiektywy (85 i 35) to zgadzam sie ze to sa skrajnosci, ale nie mialem okazji wczesniej uzywac ani jednego ani drugiego. 35 w kit'cie tylko. 85 zamowilem opierajac sie na opiniach uzytkownikow, niestety nie bylo to madre rozwiazanie.
Poprostu sie nie znam i nie mam doswiadczenia, a pare osob napisalo : "Na twoje porzeby najlepszy bedzie 85mm" i tak sie posluchalem. Poczytalem troche na temat tego obiektywu i ogolnie byl chwalony, tylko.... nie w tym co ja potrzebuje. Myslalem, ze portretowka moge zrobic cale sylwetki, za duzo nie cudzujac... i sie mylilem
Jezeli teraz ta 35 nie bedzie miala jakis innych minusow, sadze ze to bedzie to czego szukam. Zobaczymy.
BTW dzieki Wszystkim za zainteresowanie i pomoc.
A co to za dużo cudowania? poprostu trzeba odejść na odpowiednią odległość i można robić całe sylwetki. To wina tego że nie sprawdziłeś czy tobie taka ogniskowa będzie pasować w warunkach w jakich robisz zdjęcia. Nie ma co zwalać winy na obiektyw. Z 35 też jak staniesz za blisko to będziesz miał podobnie jak z 85.
Miejmy nadzieje że będziesz zadowolony.
Ostatnio edytowane przez snow ; 05-12-2006 o 02:11
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770