wez sobie jakiś zoom i zobacz jak to w praktyce wygląda tzn: 17mm,50, 80mm... i sam ocen ile faktycznie bedzie Ci potrzebne,od tego powinienes zacząć.
Heniek
Przy założeniu <5 na pewno, ale ja pisałem tylko z mojego punktu widzeniaWolałbym stać dużo więcej niż 5m od modelki, ale nie aż tak daleko żeby porozumiewać się z nią przez CB radio
![]()
sprawdzilem kit'em i wychodzi na to ze 35mm najbardziej mnie zadowala.
Mozecie zaproponowac mi jakies konkretne obiektywy canona?
co powiecie na Canon EF 35 mm f/2.0 - czy jak to wezme nie bede zalowal tak jak teraz?
Nie wiem czy chodzi o "slot" (nie znam jeszcze fachowych terminow fotograficznych - chodzi o wejscie) , czy o model aparatu.
Aparat EOS 350D , wiecej nie wiem na ten temat poki co.
Skoro ci nie potrzebny to ja chętnie go od ciebie przyjme![]()
http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_35_2
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Myślę, ze jeżeli będziesz się wyłącznie opiniami na forach internetowych to istnieje małe prawdopodobieństwo że kiedykolwiek będziesz zadowolony.
Wracając do ogniskowej Twojego nabytku 85mm. to jest to jak najbardziej odpowiednia ogniskowa do fotografowania ludzi nawet całych postaci. Jak zaczniesz fotografować modelki na 35mm to się może okazać, że to tez nie jest to... Pojawią się zniekształcenia/przerysowania spowodowane zastosowaniem dość krótkiej ogniskowej i małej odległości od modela/ki. .
Na dłuższej ogniskowej jest tez łatwiej uzyskać efekt małej głębi ostrości i oddzielenia za jej pomocą modela od tła.
Z drugiej strony jak jesteś ograniczony wymiarami studia to ciężko o jakis sensowny kompromis.
co powiesz na to zdjecie? http://www.pbase.com/image/47754001
wg mnie jak bede jeszcze z metr dalej stal to nie bedzie znieksztalcen skoro tu nie ma.
Ostatnio edytowane przez hildek ; 04-12-2006 o 23:10
Szczegolnie przez internet! Masz 10 dni na przetestowanie towaru i zwrot gdy Ci cos nie pasi (zgodnie z regulaminem sprzedazy wysylkowej niezaleznie od sklepu). Odnosnie kupna w sklepie to z tym bywa roznie. O ile nie dogadales sie ze sprzedawca aby dal Ci pare dni na przetestowanie to moze byc problem ze zwrotem. No chyba ze sklep dba o renome i swoich klijentow a takich niestety coraz mniej...
D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele