Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 106

Wątek: 100-400L czy 70-200L+400L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drapolus Zobacz posta
    Posiadam 300/4 L IS, niestety nie mogę się zgodzić z wcześniejszymi opiniami o tym obiektywie. To świetny obiektyw a z TCx1.4 sprawuje się idealnie. Oto przykład. http://onephoto.net/info.php3?id=393834
    Zdecydowanie potwierdzam Od kiedy przypiąłem do tego obiektywu TC 1.4x już go nie ściągam.
    Co wiecej, przy zmiennej zimowo-wiosennej aurze jakieś 70% zdjęć nie byłbym w stanie zrobić gdyby nie IS.
    Bardzo też chwalę sobie możliwość robienia zdjęć już od 1,5 metra, a nie 3 jak w przypadku 400/5.6 L. Przydaje się czesto przy fotografowaniu małych ptaków - sikor, raniuszków, mysikrólików i pełzaczy.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Bardzo też chwalę sobie możliwość robienia zdjęć już od 1,5 metra, a nie 3 jak w przypadku 400/5.6 L. Przydaje się czesto przy fotografowaniu małych ptaków - mysikrólików
    Płochliwy mysikrólik w odległości 1,5 m ? - szczęściarz z ciebie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Płochliwy mysikrólik w odległości 1,5 m ? - szczęściarz z ciebie.
    Gdy są zajęte żerowaniem, można podejść nawet znacznie bliżej. Natomiast problemem jest ich ruchliwość w połączeniu ze zwykle słabym światłem (iglaki).

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Natomiast problemem jest ich ruchliwość
    To prawda, to chyba jedne z najbardziej ruchliwych ptaków, zobaczyć mysikrólika w 20 sekundowym bezruchu, to jak zobaczyć żółwia poruszającego się z predkością 50 km / h.

drapolus
    Guest

Domyślnie

SebaK - nie wszystkie, ale kilka ostatnich. Część robiłem nikonem. Obecnie fotografuję 20D, do tego 300/4 L IS + TCx1.4 i uważam że za te pieniądze, to super zestaw.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Bardzo też chwalę sobie możliwość robienia zdjęć już od 1,5 metra, a nie 3 jak w przypadku 400/5.6 L. Przydaje się czesto przy fotografowaniu małych ptaków - sikor, raniuszków, mysikrólików i pełzaczy.[/QUOTE]

Ja sobie chwalę możliwość zmiany ogniskowej, poprzez zapięcie lub odpięcie - TC. Do 400L też można, ale jak wiadomo traci wtedy AF i trochę ciemnieje.
    IS(a) nie używam bo zdjęcia robię ze statywu, ale w kilku momentach był jak błogosławieństwo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kurcze, chyba coś poknociłem w ostatnim wątku. Chciałem cytować wypowiedź kolegi - jotes25 a wyszło jak widać powyżej
    Ostatnio edytowane przez drapolus ; 05-04-2007 o 14:03 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drapolus Zobacz posta
    SebaK - nie wszystkie, ale kilka ostatnich. Część robiłem nikonem. Obecnie fotografuję 20D, do tego 300/4 L IS + TCx1.4 i uważam że za te pieniądze, to super zestaw.....
    Chciałbym się zapytać jakie masz techniki do zbliżania się do ptaków.
    Zasiadka, podchody , osobisty kamuflarz
    Jak rano pojawiasz się w terenie ?
    Sorki za wtrącenie
    EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

drapolus
    Guest

Domyślnie

Nasir - najskuteczniejszą metodą jest obserwacja. Później na podstawie tego stawiam w danym miejscu cztownie z której fotografuję ptaki.
    Czatownie buduję zazwyczaj z materiałów które znajduję w otoczeniu.
    Acha, co najważniejsze - CIERPLIWOŚĆ POPŁACA.

Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

ja jenego dnia buduje szałasik tak zwaną czatownię - jak jest materiał to biore a jak dobrze sie komponuje to starą siatke wojskowa bo na wiecej mnei nie stac, i przed switem zeby być w terenie bo od 6 do 9 rano najwiekszy ruch na białowieskich bagnach.

to co pisałem o 400L ze nie potwierdza ustawienia ostroci w manualu i tcx2 to wczoraj odkryłem ze jednal potwierdza tylko ze trzeba lepszego swiatła - ale mnei to ucieszyło.

drapolus
    Guest

Domyślnie

moregun - pozazdrościć lokalizacji. Co macie ciekawego na tych bagnach?

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Witam,

podczepię się pod wątek bo mam pytanie w podobnej tematyce.
    Kupiłem ostatnio obiektyw Canona 300 f/4 L (bez IS) – wspaniałą sprawa:smile:
    przymierzam się teraz do TC 1.4, moje pytanie do znawców: jak ten C 300 sprawuje się z TC1.4 Canona i np. Kenko? Generalnie wiem, że chce TC 1.4 tylko czy aby na pewno Canona…
    50D Kit, canon 400 F2.8 L
    http://www.jaroslawwlazly.pl

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów