Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 106 z 106

Wątek: 100-400L czy 70-200L+400L

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

z canonowskim 1.4 jakość jest dobra, ale ustępuje jakości z gołej 400tki. ale czasem warto go podpiąć. AF jest po zaklejeniu styków ale wolniejszy i mniej pewny. A kenko w porównaniu niby rozmydla brzegi, gdzieś widziałem na pbase. Jeśli uważasz, że to tak znakomity obiektyw ( popieram!) to nie załuj na canonowski tc

Domyślnie

zdziwiłem się trochę żę nikt nie piszę tutaj nic o Sigmie 300/f4 Macro HSM (tutaj ważna jest wersja HSM ) które też sie bardzo fajnie sprawuje miałem ją tylko parę klatek i działała całkiem przyzwoicie no i ostrość od 1.2m... i cena ok. 1500zł ok. podobno z TCx1,4 nadal dobra na fotkach całkiem nieźle ale nie były to cropy... no ale z drugiej strony biała eLka =) :P
    opinia jaką o niej słyszałem to właśnie pomiedzy wersją z IS a bez IS...
    Pozdrawiam
    2pio
    najcięższy grat 3006g bez osłony

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie dlatego, że ona nie działa z aparatami cyfrowymi.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Pewnie dlatego, że ona nie działa z aparatami cyfrowymi.
    No ale to szczegół w sumie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Miałem ta sigme i bardzo dobrze,ze sie jej pozbyłem...! Z cyfrą rzeczywiście nie działa bo jakie to działanie,kiedy nie można przymknąć przysłony... jakość przy f4 całkiem dobra ale po założeniu konwertera... PORAŻKA! mydło straszliwe i ogromny spadek kontrastu! A na dodatek nie współpracuje mechanicznie z TC canona. zdecydowanie odradzam interesowanie sie tym obiektywem... Za to 400 5.6 L... hmm...

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Używam 300/4 IS dosyć często, przyzwyczaiłem sie do braku zmiany ogniskowej a ze zdjęć oraz AF jestem bardzo zadowolony....
    Teraz 70-200/2.8 częściej leży w plecaku

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów