Witam !
Luty coraz bliżej i coraz bliżej oczekiwana premiera (chyba) nowego 3D . Mam jedno pytanie bo nigdzie nie moge tego znaleść na forum - czy matryca w tej nowej puszce ma być FF czy też crop 1,3 ??
Witam !
Luty coraz bliżej i coraz bliżej oczekiwana premiera (chyba) nowego 3D . Mam jedno pytanie bo nigdzie nie moge tego znaleść na forum - czy matryca w tej nowej puszce ma być FF czy też crop 1,3 ??
FF. Podążając za modę i wnikliwie przypatrując się tendencjom o świecie komputerów, Canon postanowił na zasadzie anologii skleić dwie matryce z 10D w jedną FF. 3D więc będzie pierwszym aparatem dwu matrycowym dającym w rzeczywistości obraz FF. Będzie to więc 3D Sensor2Duo.
Piszę szczerą prawdę. Jeżeli mi nie wierzysz - przeszukaj forum - zwłaszcza ten wątek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=12125
Ostatnio edytowane przez Michu (Pentax) ; 04-12-2006 o 01:02
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Wszystko się zgadza w 100%. No, może z wyjątkiem tego "z poważaniem" w sigu ;-)
A brakujace piksele w szczelinie pomiedzy matrycami beda interpolowana metoda E-PIRAZYDRZWI II.
a było stare 3d ??
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
A od kiedy to dwie matryce z 10D dadzą FF?
FOTOINKWIZYTOR
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
...
Może dokleją jeszcze trzecią matrycę pod kątem i 3D będzie robiło zdjęcia 3D![]()