Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: przygotowanie pliku do druku w PS

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

i ten przepis sprawdza sie wszedzie i zawsze?

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    i ten przepis sprawdza sie wszedzie i zawsze?
    to przepis na druk na papierze gazetowym o niskiej gramaturze. Co do zrodla to jest to pewna poczytna gazeta ogolnopolska. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby zadzwonic do konkretnej redakcji i zapytac o szczegoly przygotowania do druku. Moze maja swoje profile pod ktore przygotowuja i moga je udostepnic.
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 05-12-2006 o 20:49
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    Jednak nic nie szkodzi na przeszkodzie aby zadzwonic do konkretnej redakcji i zapytac o szczegoly przygotowania do druku. Moze maja swoje profile pod ktore przygotowuja i moga je udostepnic.

nastepnym razem wlanie tak zrobie bo teraz to juz musztarda po obiedzie

dzieki wielkie za pomoc

pozdrawiam
    Joanna

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    nastepnym razem wlanie tak zrobie bo teraz to juz musztarda po obiedzie

dzieki wielkie za pomoc

pozdrawiam
    Joanna

Nie ma sprawy, cala przyjemnosc po mojej stronie. Tak na koniec dodam, ze z domyslnymi ustawieniami photoshopa osiaga sie bardzo zadowalajace wyniki. Tak wiec jak ktos nie ma zbytniegfo doswiadczenia a nie chce niczego namieszac moze przygotowac projekt w oparciu o domyslne profile i tez wyjdzie bardzo poprawnie.

pozdrawiam,
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

w Kodak Expres podano mi tę stronę z której znalazłem profil do maszyn tam używanych.
    Jeśli kozystacie z ich labów to warto w PS i w innych programach graficznych obrabiać zdjęcia w ich profilu kolorystycznym.
    http://www.drycreekphoto.com/icc/
    a po znalezieniu polskiej http://www.drycreekphoto.com/icc/Pro...rofiles.htm#PL zakładki po lewej mamy profil *.ICC który wystarczy zaimportowac za pomoca pobranego z Microsoftu programu do profili wincolorsetup.exe ze strony http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów