Dziękuję Minek!!
Masz we wszystkim rację. Ja składowych w Curves w ogóle nie ruszam.
Dziękuję za odpowiedź!
Dziękuję Minek!!
Masz we wszystkim rację. Ja składowych w Curves w ogóle nie ruszam.
Dziękuję za odpowiedź!
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
Właśnie Panowie czy ta kniga powie co i jak z CurvesChciałbym zagłębić się w temat gdyż levele nie dają takich efektów;-) - czasem przez przypadek uda mi się coś fajnego zrobić na krzywych - ale jeszcze żebym wiedział co do czego to byłoby fajnie i mniej przypadkowości byłoby w tym co czasem zrobię ;-) .Proszę o jakąś podpowiedź która książka pomoże w zrozumieniu jak i co należy zrobić
![]()
PS
Nie chodzi mi o książkę w której będzie rozpisany algorytm w "x" języku tylko ...
wiadomo o co chodzi ;-)
5D + L
borkomar: Powie, i jeszcze więcej. Tylko moim zdaniem nie warto trzymać się kurczowo cmyk'a, którym operuje autor w tej książce, bo to samo (tylko na odwrót (-: ) mozna w rgb zrobić, bez konwersji w te i nazad.
Ta książka jest dobra, nawet bardzo dobra z jeszcze jednego powodu. Jeśli autor coś mówi o działaniu fotoszopa, ustawieniach, itp, to nie tylko pisze: zrób tak i już (jak Kelby), tylko pisze: zrób tak albo siak, ale srak też będzie dobrze. Ja uzywam tak, bo (i tu dlaczego), ale mój kumpel uzywa siak, bo jemu pasuje (i tu co pasuje).
Ostatnio edytowane przez minek ; 09-12-2006 o 01:24
Ja polecam program Curvemeister. Działa pod PS
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG