Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: CURVES, krzywe - po co wyznaczamy 4 punkty???

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Dziękuję Minek!!

Masz we wszystkim rację. Ja składowych w Curves w ogóle nie ruszam.

Dziękuję za odpowiedź!
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Właśnie Panowie czy ta kniga powie co i jak z Curves Chciałbym zagłębić się w temat gdyż levele nie dają takich efektów;-) - czasem przez przypadek uda mi się coś fajnego zrobić na krzywych - ale jeszcze żebym wiedział co do czego to byłoby fajnie i mniej przypadkowości byłoby w tym co czasem zrobię ;-) .Proszę o jakąś podpowiedź która książka pomoże w zrozumieniu jak i co należy zrobić
    PS
    Nie chodzi mi o książkę w której będzie rozpisany algorytm w "x" języku tylko ...
    wiadomo o co chodzi ;-)
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

borkomar: Powie, i jeszcze więcej. Tylko moim zdaniem nie warto trzymać się kurczowo cmyk'a, którym operuje autor w tej książce, bo to samo (tylko na odwrót (-: ) mozna w rgb zrobić, bez konwersji w te i nazad.

Ta książka jest dobra, nawet bardzo dobra z jeszcze jednego powodu. Jeśli autor coś mówi o działaniu fotoszopa, ustawieniach, itp, to nie tylko pisze: zrób tak i już (jak Kelby), tylko pisze: zrób tak albo siak, ale srak też będzie dobrze. Ja uzywam tak, bo (i tu dlaczego), ale mój kumpel uzywa siak, bo jemu pasuje (i tu co pasuje).
    Ostatnio edytowane przez minek ; 09-12-2006 o 01:24

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    borkomar: Powie, i jeszcze więcej. Tylko moim zdaniem nie warto trzymać się kurczowo cmyk'a, którym operuje autor w tej książce, bo to samo (tylko na odwrót (-: ) mozna w rgb zrobić, bez konwersji w te i nazad.
    absolutnie nie trzymajcie sie CMYK! Powiem wiecej, nie konwertujcie z RGB na CMYK bo padna kolory. CMYK to mniejsza przestrzen barwna. I dopoki nie przygotowujecie zdjec do druku, CMYK pomijajcie.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Jeśli autor coś mówi o działaniu fotoszopa, ustawieniach, itp, to nie tylko pisze: zrób tak i już (jak Kelby), tylko pisze: zrób tak albo siak, ale srak też będzie dobrze. Ja uzywam tak, bo (i tu dlaczego), ale mój kumpel uzywa siak, bo jemu pasuje (i tu co pasuje).
    No i właśnie o to chodzi - bo Kelby mnie właśnie z tym najbardziej denerwuje, efektem jest rzadkie zaglądanie do jego książki.Nie lubię robić czegoś, co nie jest dokładnie wytłumaczone dlaczego powinno się tak robić, a nie inaczej.
    Dzięki wielkie.
    5D + L

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Ja polecam program Curvemeister. Działa pod PS
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów