Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Do osob zorientowanych w temacie: cena na Pro 1

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    POPIERAM.

Za 4kPLN można w Stodole kupić body 10D.
    Owszem, zgoda, + kilkaset na obiektyw.
    Czyli doplata 2000 pln.

Za duzo.

Ale spie juz spokojnie od dzisiaj.
    Przebrnalem przez historie pl.rec.cyfrowa,
    wyleczylem sie z pomyslu na Pro1.

Obstaje przy G3 lub G5.
    To juz zalezy od cen ktore beda za miesiac.
    A za kilka miesiecy moze i uda sie dozbierac do 10D.

Pozdrawiam i nie kazcie Vitez'owi robic sepuku za A2..
    Szczerosc jest teraz w cenie.

Pozdrawiam,
    Parteq

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Re: Do osob zorientowanych w temacie: cena na Pro 1

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez kongi
    pozwole sobie sie nie zgodzic z Vitezem - jedno szklo to po pierwsze za malo
    (pamietaj ze tu myśli sie inaczej - MAM możliwość założyć inne jak chce zomm itd)
    a wszelkie kitowce to jak pamięci dołączone do aparatu - zeby pierwszy dzień popstrykać
    i sie pobawić - po tygodniu pomyślisz 'qrde, taka mam super dslr a takie kijowe zdjęcia...
    A ja tu pozwole sie nie zgodzic z toba...
    kitowcem podlaczonym do dSLR zrobisz lepsze zdjecie niz Pro1. Owszem - pod kilkoma warunkami, ale w wieeeelu sytuacjach beda to zdjecia lepsze, chociazby w nieco gorszych warunkach oswietleniowych (bezproblemowe ISO800) , czy przy sytuacjach wymagajacych szybkosci AF i migawki...
    Moje zdanie nie bylo ze 'wystarczy ci kitowcie' , a ze wlasnie dSLR z kitem czesto wyjda lepsze zdjecia niz z kompaktu cyfrowego, nie liczac standardowych dobrych sytuacji oswietleniowych.
    i zrobisz lepsze i nie - kompakt ma zdecydowanie jasniejsze szkło - dslr zdecydowanie lepsze iso
    ale ja nie o tym....
    ktos kto nie kupuje swiadomie dslr'a ma problem (strzelam ze duża większość amatorów)
    że porobi kitem troche zdjęc, a pózniej porównuje super foty Lkami w galeriach inetowych
    i sie wkurza że przecież ma taki sam aparat a zdjęcia inne, doczyta że to szkło i sie zaczyna
    zmierzam do tego, że nie mów komuś kto ma 3K pln na aparat, żeby kupił 300/10D
    a co do standardowych sytuacji oświetleniowych (czytaj jasno i słonecznie) strzelam że
    nie poznasz czy to 10D czy G5 (może po bezpośrednio z aparatu, po PS już nie)
    I żeby sie vitez nie miał czego czepiać - ja nie twierdze że pro1/Gx jest lepsze od lustra
    bo oczywiście nie jest - ale nie kosztuje też tyle samo
    Jeśli ktoś jest na takim etapie że pyta: G5 czy G6 - to znaczy że jeszcze nie wie że chce
    lustra albo nie potrzebuje lustra
    Podam tu przykład Adama Śmiałka (chyle czoło) - większość zdjęc robiona G5 + perfekcja PS (teraz ma jeśli sie nic nie zmieniło 10D)
    Wg wypowiedzi kolegi jednak to... lepiej by bylo znalezc G3 (nowego nie znajdziesz raczej) albo G5/G6... Pro1 tylko w ostatecznosci gdy naprawde niewielka roznica w cenie.
    no cóż, twierdze swoje
    - jeśli G6=2400 a pro1=2500 to nie ma sie nad czym zastanawiać (a faktycznie są po 2500...)
    jeśli czy G6(2400) czy G5(1700) - to jak ktoś nie chce crop+duża odbitka to G5
    jeśli odpowiada używany i wystarczą ew. odbitki 10x15 - to używane G3 (1000-1300)
    a jeśli ktoś używa kompatka i ma tyle że mu doradzają lustro - to polecam pożyczyć na dzień od kogos i sie pobawić - to daje odpowiedz na pytanie 'czy potrzebuje dslr'

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kongi... uzyj wyszukiwarki forum i poczytaj watki jakie byly o Pro1. Potem poczytaj to samo w archiwum pl.rec.foto.cyfrowa . Uzywasz oklepanych argumentow, powtarzasz to co juz wiele razy bylo.
    Ja tez juz wiele razy pisalem w tego typu watkach. I nie chce mi sie powtarzac - moje i nie tylko moje wypowiedzi i odpowiedzi na twoje i nie tylko twoje argumenty znajdziesz w wyzej wymienionych miejscach - nie ma sensu setny raz toczyc tej asmej dyskusji 8) .

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kongi... uzyj wyszukiwarki forum i poczytaj watki jakie byly o Pro1. Potem poczytaj to samo w archiwum pl.rec.foto.cyfrowa . Uzywasz oklepanych argumentow, powtarzasz to co juz wiele razy bylo.
    Ja tez juz wiele razy pisalem w tego typu watkach. I nie chce mi sie powtarzac - moje i nie tylko moje wypowiedzi i odpowiedzi na twoje i nie tylko twoje argumenty znajdziesz w wyzej wymienionych miejscach - nie ma sensu setny raz toczyc tej asmej dyskusji 8) .
    co nie zmienia postaci rzeczy vitez - swoje zdanie masz, nawet jeśli jest mylne (a jest :>)
    i jak sie ktos pyta g6 czy pro1 a nie 'nie chce ci sie powtarzac' to nie wyskakuj z lustrami

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co nie zmienia postaci rzeczy vitez - swoje zdanie masz, nawet jeśli jest mylne (a jest :>
    Nie zajrzales tam gdzie ci sugerowalem. Swoje zdanie pisalem wielokrotnie - nie bede sie tu powtarzal co jak, dlaczego lepiej wydac 2800na uzywanego dSLRa nawet z kitem niz na G6/Pro1 :P . Okazalo sie ze wiele osob sie z nim zgadza. To ze ty sie z nim nie zgadzasz nie daje ci prawa od razu odgornie stwierdzac ze mam mylne zdanie. Mam po prostu inne niz twoje, ale sa ludzie co popieraja moje zdanie, sa i ci co sie z nim nie zgadzaja - wolna wola 8) .
    Niestety... bardzo malo osob potrafi powiedziec "mam inne zdanie niz ty" (pokazujac jednoczesnie szacunek i tolerancje wobec odmiennego zdania niz ich wlasne), za to bardzo wielu potrafi autorytarnie napisac "mylisz sie" (pokazujac jednoczesnie nietolerancje wobec odmiennego zdania) , podczas gdy pomylka polega jedynie na innym punkcie widzenia .

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

co nie zmienia postaci rzeczy vitez - swoje zdanie masz, nawet jeśli jest mylne (a jest :>
    Nie zajrzales tam gdzie ci sugerowalem.
    Nie zajrzałem, nie potrzebuje siebie przekonywać do lustrzanki
    na prfc jest jak to z polakami - 2 szt ludzia a 4 zdania, każdy ma przynajmniej dwa

Swoje zdanie pisalem wielokrotnie - nie bede sie tu powtarzal co jak, dlaczego lepiej wydac 2800na uzywanego dSLRa nawet z kitem niz na G6/Pro1 :P . Okazalo sie ze wiele osob sie z nim zgadza. To ze ty sie z nim nie zgadzasz nie daje ci prawa od razu odgornie stwierdzac ze mam mylne zdanie. Mam po prostu inne niz twoje, ale sa ludzie co popieraja moje zdanie, sa i ci co sie z nim nie zgadzaja - wolna wola 8) .
    Niestety... bardzo malo osob potrafi powiedziec "mam inne zdanie niz ty" (pokazujac jednoczesnie szacunek i tolerancje wobec odmiennego zdania niz ich wlasne), za to bardzo wielu potrafi autorytarnie napisac "mylisz sie" (pokazujac jednoczesnie nietolerancje wobec odmiennego zdania) , podczas gdy pomylka polega jedynie na innym punkcie widzenia .
    lol ;-) tzn. Ty pisząc coś wyrażasz swoje zdanie - a ja jakiejś grupy trzymającej władzę czy co ? :-))
    każdy tu wyraża swoje zdanie (imho w pierwszym poście było do Ciebie, żebyś się nie czepiał )
    Nie szkodzi że wieeele osób się zgadza z Twoim (nawet zgodnie z Twoja zasadą o pijanym) - założe się że wszyscy mają lustrzanki :->
    I przestań już nie wiem po raz który pisać o tolerancji do Twojego zdania - co podkreślasz co drugi post, wiemy o tym już naprawde wszyscy mylisz sie - oznacza: mam inne zdanie

to jest oczywiste - przynajmniej dla inteligentnych ludzi - że nie trzeba pisać 'ja uważam że to jabło jest czerwone', wystarczy 'jabłko jest czerwone' - co oznacza że przynajmniej ja tak uważam, jak tego nie rozumiesz albo uważasz inaczej, to nie szkodzi

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to jest oczywiste - przynajmniej dla inteligentnych ludzi - że nie trzeba pisać 'ja uważam że to jabło jest czerwone', wystarczy 'jabłko jest czerwone' - co oznacza że przynajmniej ja tak uważam, jak tego nie rozumiesz albo uważasz inaczej, to nie szkodzi
    Powtorze specjalnie dla ciebie: jest roznica pomiedzy "mylisz sie" a "ja uwazam inaczej niz ty" .

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to zależy czy problem jest obiektywny czy subiektywny. przy obiektywnych kongi ma racje. IMHO czy pro robi lepsze foty od gx to problem obiektywny. subiektywny jest: "co radzicie mi kupic?"
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    IMHO czy pro robi lepsze foty od gx to problem obiektywny.
    "Lepsze" to wlasnie IMHO problem subiektywny.
    Dlaczego? A sprecyzuj "lepsze" .
    Dla jednego lepsze jest cos innego niz dla kogos. Slowko "lepsze" jest jak najbardziej subiektywne.

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wogole obiektywizm i subiektywizm to pojecia wzgledne.
    dSLR + coś tam...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów