Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Współpraca Canona 300D z obiektywami Sigma

jantyl
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Cytat Zamieszczone przez jantyl
    Od niedawna uzywam Sigmy 70-300 f4-5,6 APO macro super II , działa ok. Chociaż jest trochę wolna i głośna. Brak mi też full time manual. Żadnych problemów z działaniem nie zauważyłem (300D).
    no i jak Ci sie to szkielko sprawuje? Masz moze gdzies swoje fotki na sieci? Planuje zakup (moze jakos na wiosne) wlasnie do 300D
    W tym momencie mam na sieci tylko kilka zdjęć z niego i do tego pomniejszonych. Ale postaram się wrzucić kilka wycinków z pełnego wymiaru wtedy podam link.
    Obiektyw na razie działa bez problemów, wykonanie też nie jest złe, no i makro też mi się podoba.W tej cenie (około900zł) i tym zakresie (do300mm) to ciężko coś lepszego kupić (a przynajmniej tak mi się wydaje) W porównaniu do Canona EF 100-300mm f/4,5-5,6 USM (on był dla mnie alternatywą), Sigma jest wolniejsza i głośna, lecz cenowo sporo tańsza.

aro_lodz
    Guest

Domyślnie

jantyl i tpop
    My tu rozmawiamy o tym, co robić kiedy obiektyw nie działa. A jak wam wszystko działa to są inne miejsca (cała masa) na te tematy.

[ Dodano: 30-12-2004 ]
    Dzięki Vitez i Krzychu. Obiektyw jest już w drodze do Krakowa.

jantyl
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aro_lodz
    jantyl i tpop
    My tu rozmawiamy o tym, co robić kiedy obiektyw nie działa. A jak wam wszystko działa to są inne miejsca (cała masa) na te tematy.

[ Dodano: 30-12-2004 ]
    Dzięki Vitez i Krzychu. Obiektyw jest już w drodze do Krakowa.
    Przykro mi, że twój obiektyw nie działa. Ale zobacz jaki dałeś tytuł temu wątkowi: "...Współpraca Canona 300D z obiektywami Sigma..." Nie sądzę, aby nasza dyskusja była nie na temat. Tobie oczywiście nie pomogę , ale być moze inni zwabieni tym tematem ( tak jak np. tpop) dowiedzą się, że jednak nowe Sigmy działają OK.
    Ty rozpocząłeś ten wątek, więc jeżeli sobie nie życzysz to nie będę go kontynuował. Pozdrawiam i mam nadzieję, że się nie gniewasz... :wink:

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie też nie działała dokładnie taki sam model. Serwis Canona stwierdził, że "ten typ tak ma" i albo go sprzedać - co też zrobiłem albo używać ze starszym typem analogowego Canona. Nie zraziło mnie to do nazwy Sigma (początkowo). Następnym tanim zakupem był 28-135 Sigma Makro. Fakt obiektyw nie jest super, ale tanie makro. Niestety to chyba full automat, gdyż pierścień odległości nie pracuje manualnie tylko auto. Ten typ chyba też tak ma, więc już nie kupię żadnej Sigmy.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Adam, ty chyba powinieneś napisać książkę "Jakich obiektywów nie kupować" :wink:
    albo służyć pomocą kolegom i kupować zawsze przed nimi w sklepie - wtedy cały wadliwy sprzęt na pewno trafi w Twoje ręce :wink:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Właśnie rozapakowałem świeżuteńką sigmę 28-70 1:2.8-4, podpięta do 300d wykazuje err99 (w każdym trybie)

dobrze, że za nią nie zapłaciłem, tylko wcześniej wziąłem porobić kilka zdjęć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A ja mam model jak w stopce i wszystko śmiga bez zarzutu czy to w automacie czy w manualu.

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

miałem podobny problem z sigma 135-400
    opisywałem tu na forum
    upgrade chipa pomógł
    jak mi wiadomo to własnie w starej elektronice tkwi problem
    według serwisu numer seryjny szkła który był graniczny to 3001001 jesli powyzej to działa
    jesli ponizej to nie, nie wiem tylko jak sigma szkła numeruje ale pewnie dla innego modelu
    oddzielnie i numer bedzie inny

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Miasto
    Tu i Tam

Domyślnie

Mam obiektyw Sigma 28-105 i niestety jest ten sam problem w lustrzance 300 dzialal oki tydzien temu zmienilem na 300D i jest problem na kazdym programie jest error 99 obiektyw ma z 3 lata sprobuje udac sie do serwisu zobacze co mi powiedza

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Tydzień temu przywiozłem nowiutką Sigmę 18-125 DC działa z 300D idealnie na wszystkich nastawach.
    Problem z kompatybilnoscia Sigm z dSLR dotyczy starszych szkiel.
    Cala seria DC nie ma zadnych problemow z kompatybilnoscia gdyz jest wrecz zaprojektowana do dSLR - dziala tylko na body z cropem 1.6x (1.5x - jesli produkowane do Nikona).

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów