Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: zalany laptop i to dosłownie:(

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

A mi mój wypadł z 1,5 z plecaka foto za 400zl Zgubna wiara w jego jakość jak nie zapina się zamka ;(

I takim to sposobem padł inwerter i nie podswietla mi matrycy
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Suszenie ma sens tylko na kaloryferze albo w strumieniu cieplego powietrza ale czesto nic nie daje.
    suszenie kompletnie nic nie daje - szczegolnie lepkich rzeczy - piwo etc

Najwazniejsza sprawa jest wyciagniecie od razu dysku twardego. To czy komputer sie wlacza mozna sprawdzic i bez niego albo po zgraniu w bezpieczne miejsce danych.
    najwazniejsza sprawa jest natychmiastowe wyciagniecie baterii. dysk to pikus, jest hermetycznie zamkniety, elektronice bez pradu tez nic sie nie stanie. a wlaczac kompa do sprawdzenia bez dysku...->

edit: Vresviik - jak tam lap? dzialasz cos?
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    suszenie kompletnie nic nie daje - szczegolnie lepkich rzeczy - piwo etc
    Patrzac w druga strone o ile plyny nie byly lepkie suszenie daje mozliwosc dalszego dzialania bez koniecznosci serwisowania. Bez problemu suszylem w ten sposob ramy, procesory, karty grafiki po wczesniejszej kapieli w umywalce.

najwazniejsza sprawa jest natychmiastowe wyciagniecie baterii. dysk to pikus, jest hermetycznie zamkniety, elektronice bez pradu tez nic sie nie stanie.
    edit: Vresviik - jak tam lap? dzialasz cos?
    Tak zgadza sie bateria to podstawa (uzywajac natomiast podobnego czepliwego jezyka najwazniejsza sprawa jest wylaczenie komputera ). Osobiscie jednak dla mnie najwazniejszym elementem calego kompa sa dane wiec dysk bez wzgledu na wszystko i tak zostaje od razu odpiety. Przewaznie zawarte na nim informacje sa duzo bardziej wartosciowe niz caly komp.

a wlaczac kompa do sprawdzenia bez dysku...->
    Nie wiem jak Ty ale ja po wysuszeniu w przypadku wody, badz po czyszczeniu w przypadku innych plynow i sprawdzeniu stanu elektroniki wlaczam komputer zeby sprawdzic czy klient dostanie sprawne urzadzenie. Jesli na dyskach sa jeszcze niezabezpieczone dane wlaczam bez nich. To chyba norma. Jesli robisz inaczej to gratuluje zelaznych nerwow ... ja raczej wole omijac sytuacje w ktorych moge zostac oskarzony o uszkodzenie danych wartych ciezka kase.

Acha i zeby nie bylo watpliwosci pisze nie tylko o laptopach.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 04-12-2006 o 18:07
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Bez problemu suszylem w ten sposob ramy, procesory, karty grafiki po wczesniejszej kapieli w umywalce.
    po wczesniejszej kapieli w umywalce... a to troche co innego niz wylac browar, odczekac z lapem na kaloryferze i uruchomic. Analogiczna procedure opisalem parenascie postow wyzej

Tak zgadza sie bateria to podstawa (uzywajac natomiast podobnego czepliwego jezyka najwazniejsza sprawa jest wylaczenie komputera ).
    nie bylo moim celem sie czepiac! mimo wszystko obstaje przy wyjeciu baterii
    (mowiac ogolnie: odciac wszelkie zrodla zasilania)

Osobiscie jednak dla mnie najwazniejszym elementem calego kompa sa dane wiec dysk bez wzgledu na wszystko i tak zostaje od razu odpiety. Przewaznie zawarte na nim informacje sa duzo bardziej wartosciowe niz caly komp.
    roznie... rozniscie....

Nie wiem jak Ty ale ja po wysuszeniu w przypadku wody, badz po czyszczeniu w przypadku innych plynow i sprawdzeniu stanu elektroniki wlaczam komputer zeby sprawdzic czy klient dostanie sprawne urzadzenie. Jesli na dyskach sa jeszcze niezabezpieczone dane wlaczam bez nich. To chyba norma.
    taak, ja tez... procedura z nosnikami taka sama. Aczkolwiek przed wysuszeniem stosuję kapięl w wodzie destyl. - nawet gdyby mi coś nie wyschło, to nikla szansa zrobic sprzetowi kuku.

wydaje mi sie, ze myslimy o tej samej procedurze - rozlozyc->wykapac->wytrzec/wysuszyc->dopiero uruchamiac - po prostu nie napisales tego w swoim poscie i wyszlo, ze wylewasz piwko, suszysz, uruchamiasz.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

wydaje mi sie, ze myslimy o tej samej procedurze - rozlozyc->wykapac->wytrzec/wysuszyc->dopiero uruchamiac - po prostu nie napisales tego w swoim poscie i wyszlo, ze wylewasz piwko, suszysz, uruchamiasz.
    Nie idzie sie nie zgodzic

Najlepiej nic nie wylewac a jesli juz to destylowanego po uprzednim dokladnym wyczyszczeniem z kurzu i brudu powierzchni polewanej Kiedys przy przesuwaniu pojemnika wyrownawczego wywalil mi waz z chlodzenia wodnego centralnie do srodka wlaczonego kompa i o dziwo pomimo faktu iz kurzu bylo tam co niemiara do jakiegos powaznego zwarcia nie doszlo. Ale ogolnie przyjemnosc slaba.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu

Domyślnie

Nie jest żle,wszystko działa.Zostawiłem do przeczyszczenia w serwisie, w zwartek okaże się czy wszystko działa tak jak nalezy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vresviik Zobacz posta
    Nie jest żle,wszystko działa.Zostawiłem do przeczyszczenia w serwisie, w zwartek okaże się czy wszystko działa tak jak nalezy.
    no to wszyscy happy, pozamiatane, po winku i eot

Początki nałogu

Domyślnie

Wszystko działa,czyszczenie kosztowało 244 zł.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów