Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Zakup 30D

Widok wątkowy

Domyślnie

Aha ja kupowalem tak, ze sprzedajacy te tamrony mial 30d(ja mam 20d) i poprosilem go o rawy przy 17mm i 50mm na f2,8 i f8. Tak wiec juz przed zakupem wiedzialem jaka jest ogolna ostrosc. Co do BF i FF umowilem sie z nim ze gdyby cos nie gralo z moim body to bede mogl zwrocic.
    A jezeli chodzi o moje doswiadczenia, to na ogolna ostrosc naprawde nie moge narzekac, znajomy mial nikona i jak porownywalismy to nikkor 17-55 za pare tys nie dorownywal tamronowi(nie wiem jaka tu ma role d200). Co do AF cudow nie ma szybki to on napewno nie jest a i wiertarka niektorych moze wnerwiac. Trafny w 100% tez nie jest szczegolnie w slabszym swietle (chociaz napewno nie ma jakiegos powtarzalnego FF czy BF) jednak jak dla mnie gdzie foce glownie nieskonczonosc i mam duzo czasu na fotke nie jest to problemem.

---------EDIT---------
    a co do tematu 20d czy 30d. IMO 30d jest za drogi jak na to co oferuje, ale jednak czasem mam chwile zwatpienia, jak patrze w ten tyci ekranik i chcialbym cos wiekszego bo trudno tu ocenic czy wyszlo jak sie chcialo szczegolnie w sloncu, a tak znow OT w nikonie d200 to byl wyswietlacz ehhhh chcialbym sie w czyms czym bede focil po 20d takiego doczekac
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 02-12-2006 o 16:57

Uprawnienia umieszczania postów