Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Caprure One Pro - dwa pytania

Domyślnie Caprure One Pro - dwa pytania

Dorwałem się wczoraj po raz pierwszy to tego programu (sympatyczny i przede wszystkim szybki) , ale już na początku pojawił się problem: po ustawieniu sobie zdjęcia takim jakich chciałbym go widzieć na odbitce (monitor nieskalibrowany i wiem czym ryzykuję, ale to inna kwestia) i eksporcie do JPGa wyłazi mi spora różnica w kolorystyce : http://img223.imageshack.us/img223/4413/11121121pd4.png (lewe po konwersji - jak by je wyprało z kolorów )

To pewnie jakaś pierdoła w ustawieniach - tylko nie bardzo wiem gdzie i czego szukać Naprowadźcie pliss

sprawa druga - gdzieś natknąłem się że ten soft bardzo ładnie konwertuje wsadowo - czyli jak bym chciał by dany balans bieli "nałożyć" na większą ilość zdjęć to ...

BTW
    czy tę pikslozę w podglądzie da się jakoś ustawić na większą ilość szczegółów?
    Ostatnio edytowane przez Myszoor ; 02-12-2006 o 10:27
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

1. hurtowy balans bieli - ustwiasz na jednej fotce, nastepnie z shiftem/controlem zaznaczasz pozostale foty, i w zakladce z WB naciskasz ostatni guzik po prawej w pasku

2. podgladem sie nie przejmuje, on jest raczej do ogolnego planu niz powiekszen 1:1
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Capture One używa innego profilu kolorystycznego. Musisz sprawdzić w jakim profilu pracujesz i w jakim zapisywany jest JPG.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    1. hurtowy balans bieli - ustwiasz na jednej fotce, nastepnie z shiftem/controlem zaznaczasz pozostale foty, i w zakladce z WB naciskasz ostatni guzik po prawej w pasku :)
    Dzięki, o to szło :)

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    2. podgladem sie nie przejmuje, on jest raczej do ogolnego planu niz powiekszen 1:1
    wiem, ale pixloza drażni :(

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    Capture One używa innego profilu kolorystycznego. Musisz sprawdzić w jakim profilu pracujesz i w jakim zapisywany jest JPG.
    tego się mniej więcej domyślałem, problem jest taki, ze jak biegałem po menu i opcjach to nie wpadło mi to w oko :| Pamiętasz gdzie to jest?
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Z menu:
    Worklow > Show color managment settings ;-)

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Z menu:
    Worklow > Show color managment settings ;-)
    no tak
    Było Adobe RGB, jest dobrze

dzięx!

Uprawnienia umieszczania postów