Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Jaka lampa...czyli wybór mniejszego zła.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A może MacGyver powiesz coś o tej swojej lampce? na allegro właśnie koło 300zł, więc mieści sie w moim skromnym budżecie.No i pracuje chyba w eym E-TTLu. Czy tak dużo daje właśnie ten znaczek EX że warto do tego dopłacać? Moje kontakty z lampami ograniczają się niestety tylko do kilku sesji z pożyczoną 580ex...o której moge tylko pomarzć...
    nikt nie odpowiedział jak wygląda praca z tymi ez'kami a niezdrowa ciekawość nie pozwala mi spać
    Choć chyba bardziej zacznę naciskać Sw Mikołaja na 50tkę...bardziej uniwersalne roziwązanie gdy światła brak..

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ten mój nieszczęsny Soligor działał nawet dobrze, choć za mocny nie był (LP 34) a i ręczny zoom pracy nie ułatwiał ... ale po 7 miesiącach dość sporadycznego użytkowania był się zepsuł: lampa błyska ale E-TTL nie działa, więc używać się tego z cyranką nie da (300D nawet nie jej nie "widzi", a puszka jest sprawna co sprawdziłem ja i serwis na Żytniej). W poniedziałek oddaje lampę do serwisu w Zielonej Górze, czy naprawią zobaczymy.
    Niemniej lampy tej zdecydowanie nie polecam, to moja druga i ostatnia tego producenta.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów