Polecam programik ExposurePlot - poda na jakich ogniskowych (i nie tylko) najczęściaj robisz
Pozdr
Artur
Sprzedaj kita - kup tamrona
Srzedaj Sigmę - kup L'kę
Polecam programik ExposurePlot - poda na jakich ogniskowych (i nie tylko) najczęściaj robisz
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
jak on znalazł niby u mnie 500 mm ??![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Ja na Twoim miejscu wybrałbym zdecydowanie drugą opcję.
Numer 2. Zdecydowanie. Dużo bardziej przyszłościowy zakup.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Podejde inaczej do sprawy, widze że fundusze też mają jakiś udział w podjęciu decyzji.
Sam jestem przy podobnym rozdrożu, i wybrałem opcje z canonem 70-200, jakości i właściwości nie będę komentował, wszyscy wiedzą jak jest.
Szkło jest droższe i to w przypadku nowego prawie o połowe, od tamrona. Więc jeżeli mam teraz kase zbierać to zawsze kupuje najdroższy z zakupów, który mam na liście. Łatwiej się później zbiera już na te tańsze szkłaTaką mam strategie zakupów, jak narazie się sprawdza.
pozdrawiam
40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX
Ja też wybrałbym opcję drugą i nie tylko dlatego że jest przyszłościowa ale sam miałem 350d + tamron 17+50 i w moim przypadku nie było to szcześliwe połączenie
A moze zamiast Tamrona 17-50 innego Tamrona - 17-35?? Wtedy możesz sprzadać kita i będzie wiekszy użytek ze stałki 50mm. Pozatym 17-35 jest tańszy niż 17-50, więc zostanie 200-300 zł i szybciej kupisz L-kę![]()