Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: czym sie różni Sigma APO 70-300mm F4-5.6 MACRO SUPER II DG do tej bez super macro?

Dopiero zaczyna Awatar inferno
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    nie ma to jak zainteresowac sie jakie szklo sie kupuje
    Hehe to prawda (a i tak myslalam ze mnie przynajmniej zbluzgacie ) w tym wypadku w ogole juz sie nie zastanawialam tylko kupilam co mi polecili przy okazji zakupu 400D - juz sie tyle do tej pory naczytalam i naszukalam ze oczy z orbit mi wylazily dlatego raz mozna bylo zaszalec i prawie w ciemno kupic
    Nastepne szkla jednak uwaznie przejrze aby wybor byl swiadomy BO teraz troche zaluje ze ma slabe mozliwosci w makro (1:4,5), dlatego raynoxa planuje dokupic na dniach

Ps. Dzięki za linki pierwszy test czytalam ale drugiego nie

Coś już napisał Awatar radzio
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariuniu Zobacz posta
    Niedawno nabyłem sigme 70-300 APO MACRO i kupując nachodziły mnie podobne pytania z tymi paskami. Otóż okazuje się że obecnie w sprzedaży są dwie wersje tego obiektywu:

- bez żadnego kolorowego paska - jest to sigma 70-300 DG MACRO (czyli bez dodatkowych soczewek asferycznych)

- z czerwonym paskiem - to z kolei sigma 70-300 DG APO MACRO (czyli ta z dodatkowymi soczewkami asferycznymi)

ta druga sigma czyli sigma 70-300 DG APO MACRO jest z kolei kolejną nowszą wersją popularnego obiektywu sigma 70-300 APO MACRO SUPER II (dostępny jedynie używany) i to właśnie ta poprzednia wersja miała złoty pasek - coś na wzór profesjonalnej serii sigma EX.

Dodam jeszcze że jestem mile zaskoczony tym obiektywem zarówno jego jakością optyczną (spodziewałem się czegoś gorszego za taką kwotę) jak i jakością wykonania - wykończony jest na wzór własnie serii EX - solidnie i z dobrego, przyjemnego dotyku materiału (chociaż nie jest cały metalowy oczywiście). Osobiście polecam tą sigmę (mam wersję APO) i pozdrawiam serdecznie.
    O dzięki za to info bo właśnie przymierzam się do zakupu tego obiektywu, ale ... w jednym sklepie znalazłem właśnie to APO MACRO SUPER II, ale skoro DG APO to nowsza wersja więc już wszystko się wyjaśniło :]

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów