Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: D200, 5d

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Coś wygrałem?
    choinke o zapachu kokosowym do malego fiata
    podaj IP to przysle

w temacie 5D vs. D200 chyba juz wszystko zostalo powiedziane. zainteresowanemu pozostaje tylko zmacac oba aparaty i popracowac nimi chwile, a potem ocenic relacje jakosc/cena.

Czornyj - ale z tymi uwagami o moderacji forum SUN to troche racja. nie uwazam sie za czlowieka ktory tam bog wie co byl wnosil, ale chyba ciut niz tamtejszy przecietny pstrykacz o programowo zgodnym sprzecie (czyt. D50). natomiast po ktorejs akcji nadgorliwego moderatora gdzie zarzucono mi prowokowanie wojen powiedzialem sobie krotko acz dosadnie, ze "p... taka imprezke". mam duzy szacunek dla osob Tworzacych tamto forum, bo jest wsrod nich kupe fajnych ludzi i niezlych fotografow, ale to nie sa warunki do wymiany opinii. czasem lepiej dac ludziom sie poklocic niz zazegnywac na sile konflikty, tworzac forum oferujace w zamian watki zdjeciowe (lepsze lub gorsze), troche o sprzecie dedykowanym (dobre watki), o fotografii (rozne, ale kilka bardzo dobrych m.in. Alfa) ale przy tym wszystkim programowe unisono na temat Nikon vs reszta swiata i traktowanie kazdego kto ma krytyczna opinie na temat Nikona jako wroga... nie tedy droga...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Akustyk taki stary chlop z Ciebie a jeszcze w cuda wierzysz Jako nikonowiec w duzej mierze moge powiedziec bez zadnych ogrodek ze to srodowisko jest mocno niereformowalne. Nie lubie uogolnien wiec od razu zaznaczam ze nie mam na mysli wszystkich uzytkownikow tego zacnego systemu.

Zobacz chociazby na poziom dyskusji pod artykulem i na forum optyczne.pl dotyczacego d50. To zenada na maxa. Ktos odwazyl sie napisac ze ten super hiper aparat nie jest najlepsza lustrzanka na rynku i inwektywy leca hurtowo. Nie wspomne o jakosci argumentow Przeczytalem poczatek i najbardziej podobaly mi sie te mowiace o podswietlaniu wyswietlacza tylko w zaawansowanych modelach canona albo o tym ze nikt zajmujacy sie astrofotografia nie uzywa najtanszych lustrzanek. Dalej nie czytam bo zglupieje i wydlubie swiatelko z mojego 300D. Na codzien mam do czynienia z uzytkownikiem Nikona d200 ktory twierdzi ze jest o niebo lepszy od kazdego Canona i ze roznica jest astronomiczna Nie ma sie wiec co dziwic ze dyskusja na plaszczyznie technicznej jest niemozliwa.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Akustyk, a co ja jestem - Temida? Zeus Gromowładny? Nic nie poradzę na to, że niektórzy są na ciebie uczuleni, że świat jest zły i pełen niesprawiedliwości, a ludzie nerwowo się zachowują gdy ktoś krytykuje ich zabawki.

Spróbuj tutaj powiedzieć złe słowo o Canonie 5D to też będzie arcyzabawnie, a najwięcej będą mieli do powiedzenia właściciele trabantów z kitem wyedukowani na dpreview.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Akustyk, a co ja jestem - Temida? Zeus Gromowładny? Nic nie poradzę na to, że niektórzy są na ciebie uczuleni, że świat jest zły i pełen niesprawiedliwości, a ludzie nerwowo się zachowują gdy ktoś krytykuje ich zabawki.

Spróbuj tutaj powiedzieć złe słowo o Canonie 5D to też będzie arcyzabawnie, a najwięcej będą mieli do powiedzenia właściciele trabantów z kitem wyedukowani na dpreview.
    Ej ej tylko nie trabantow To jest powazny model 300D - pierwsza lustrzanka z 3cyfrowej serii

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Ej ej tylko nie trabantow To jest powazny model 300D - pierwsza lustrzanka z 3cyfrowej serii
    No właśnie!!! Ogólnie rzecz biorąc dobry fotograf zrobi piekne zdjęcia tak D200 jak i 300D. Trabant puki co spełnia swoją rolę jako sprzęt amatorski.Ma swoje wady ale idzie z nimi żyć i jako takie zdjęcia robić (http://kielarki.fotomotywy.pl/portfo...p=64&sz_sort=1)
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Akustyk taki stary chlop z Ciebie a jeszcze w cuda wierzysz Jako nikonowiec w duzej mierze moge powiedziec bez zadnych ogrodek ze to srodowisko jest mocno niereformowalne.
    nie do konca prawda. sa ludzie, ktorzy owszem, do ostatniej chwili beda bronili decyzji uzywania sprzetu Nikona, bo go znaja, lubia i chca uzywac, nawet jesli pewne ficzery sa gorsze niz u konkurencji. i ja to rozumiem

Zobacz chociazby na poziom dyskusji pod artykulem i na forum optyczne.pl dotyczacego d50. To zenada na maxa. Ktos odwazyl sie napisac ze ten super hiper aparat nie jest najlepsza lustrzanka na rynku i inwektywy leca hurtowo. Nie wspomne o jakosci argumentow
    dokladnie tak samo dziala argumentacja posiadaczy najczesciej low-endu na tym forum. bicie piany, ze 350D jest osmym cudem swiata i na glowe bije D50, a kazda kalumnia wen cisnieta jest odbierana jak osobista zniewaga. dokladnie tak samo.

jedyna roznica jest taka, ze na tym forum ton nadaja bardziej posiadacze kapke wyzszej polki sprzetu i kapke bardziej obeznani z roznymi rozwiazaniami. a ze ze wzrostem wiedzy rosnie jakis umiar w ferowaniu wyrokow i polaryzowaniu swiata, to czesc dyskusji systemowych ma tu bardziej otwarty i cywilizowany charakter.

natomiast tamto forum ma wiele zalet, ktorych brakuje temu. wynikajacych miedzy innymi z faktu, ze tam znacznie wiekszy akcent polozony jest na fotografie jako taka, a nie na onanizowania sie sprzetem. tam uzytkownik poczatkujacy (najczesciej posiadacz ww. D50) ma szanse pogadac o zdjeciach. tutaj mlody posiadacz 350D ekscytuje sie ostroscia pikseli i kontempluje wybor miedzy Tamronem 28-75 a zbieraniem na 17-40. stad nie dziwota, ze tutaj ogolnie wiedza o sprzecie jest wyzsza i bardziej moze merytoryczna. za to przelozenie posiadanego sprzetu na zdjecia jest, mowiac delikatnie, marne.

ja bym tu nie uogolnial, ze tu czy tam sa fanatycy. sa wszedzie. roznica miedzy tym a tamtym forum jest jednak taka, ze tu moderatorzy maja raczej wieksza cierpliwosc

Czornyj - wybacz, ale w tym momencie pojechales po bandzie. tez jestem moderatorem w pewnym portalu i tez miewam sytuacje, gdy z ogromna checia bym wkurzajacego uzyszkodnika, oglednie mowiac, zaj.... ale sa pewne przyjete zasady, miedzy innymi obejmujace jakas swobode opinii i nieograniczanie jej do sytuacji ewidentnie chamskich. bez urazy dla moderatorow w moim przypadku, ale obcinanie lub usuwanie postow za niezgodnosc programowa sie tu po prostu nie mieszcza. ot i tyle... ale to nie moje forum, bynajmniej nie na mnie nastawione, wiec moge miec co najwyzej opinie i tyle. bez ataku na kogokolwiek

co do drugiej czesci zdania to sie w pelni zgadzam.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Proszę z szacunkiem do mojego aparatu
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie do konca prawda. sa ludzie, ktorzy owszem, do ostatniej chwili beda bronili decyzji uzywania sprzetu Nikona, bo go znaja, lubia i chca uzywac, nawet jesli pewne ficzery sa gorsze niz u konkurencji. i ja to rozumiem
    Tez dlatego napisalem ze nie mam na mysli wszystkich.

dokladnie tak samo dziala argumentacja posiadaczy najczesciej low-endu na tym forum. bicie piany, ze 350D jest osmym cudem swiata i na glowe bije D50, a kazda kalumnia wen cisnieta jest odbierana jak osobista zniewaga. dokladnie tak samo.

jedyna roznica jest taka, ze na tym forum ton nadaja bardziej posiadacze kapke wyzszej polki sprzetu i kapke bardziej obeznani z roznymi rozwiazaniami. a ze ze wzrostem wiedzy rosnie jakis umiar w ferowaniu wyrokow i polaryzowaniu swiata, to czesc dyskusji systemowych ma tu bardziej otwarty i cywilizowany charakter.
    Nie twierdze ze nie. Generalnie nie interesuja mnie wojny sytemowe ale czytajac fora nie sposob ominac setek watkow o wyzszosci jednego nad drugim. Nie krytykuje forum nikona ... czytam sobie w wolnych chwilach bez udzielania sie w watkach i mam podobne zdanie co do nacisku na pewne tematy. Zalamuje mnie natomiast poziom argumentow pod testem i na forum. Ja rozumiem ze zawsze moze sie trafic jeden dwoch malkontentow ale to jest plaga. Pod testami canonow nie ma tego typu inwektyw w stosunku do redakcji (co nie oznacza ze sie nie pojawia).

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czornyj - wybacz, ale w tym momencie pojechales po bandzie. tez jestem moderatorem w pewnym portalu i tez miewam sytuacje, gdy z ogromna checia bym wkurzajacego uzyszkodnika, oglednie mowiac, zaj.... ale sa pewne przyjete zasady, miedzy innymi obejmujace jakas swobode opinii i nieograniczanie jej do sytuacji ewidentnie chamskich. bez urazy dla moderatorow w moim przypadku, ale obcinanie lub usuwanie postow za niezgodnosc programowa sie tu po prostu nie mieszcza. ot i tyle... ale to nie moje forum, bynajmniej nie na mnie nastawione, wiec moge miec co najwyzej opinie i tyle. bez ataku na kogokolwiek

co do drugiej czesci zdania to sie w pelni zgadzam.
    Ja tylko napisałem, że nie jestem odpowiedzialny za całe zło tego świata.

Nie mnie też nie mnie osądzać pewne zachowania, bo sam nie jestem doskonały i jak mnie ktoś wqrvi to potrafię być ponurym bucem. Jeżeli ktoś może być uebermenschem i tylko po chrześcijańsku nadstawiać drugi policzek - to moje szczere gratulacje, ja jestem tylko "liną rozpiętą między małpą a nadczłowiekiem"

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Zalamuje mnie natomiast poziom argumentow pod testem i na forum.
    optycznych?
    mnie tez rozwalilo to co bardzo pobieznie przejrzalem. przy czym tutaj troche winy jest po stronie autora testu (w kilku miejscach wykazal sie dosc zauwazalnym brakiem obiektywnosci) a troche tego zdarzenia o ktorym napisalem: "ma od tygodnia D50, ale jest cala geba Nikoniarzem i bedzie krwia bronil honoru jedynego slusznego producenta" (nawet jesli ja lepiej od niego znam korpusy tej firmy czy obiektywy ).
    nie mam natomiast zludzen, ze jesli uzytkownik takiego D70 napisze podobnie obiektywna recenzje 350D to spowoduje ona analogiczna eskalacje zbrodni, a Arek Olech do serwerowni zamowi dodatkowe wykrywacze bomb

Ja rozumiem ze zawsze moze sie trafic jeden dwoch malkontentow ale to jest plaga. Pod testami canonow nie ma tego typu inwektyw w stosunku do redakcji (co nie oznacza ze sie nie pojawia).
    czy ja wiem... moze tez bym tak powiedzial, ale wiedzac o pewnej wlasnej tendencji do stronniczosci (na punkcie sprzetu ktorego uzywam) nie upieralbym sie przy swojej opinii i nie wyrazal jej glosno...
    www albo tez flickr

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów