CB, to dla mnie glowne/jedyne zrodlo informacji o sprzecie i fotografii
CB to uzupelnienie moich info o sprzecie i fotografii.
CB, to tylko jedno ze zrodel info nt. sprzetu i fotografii.
Rzadko odwiedzam CB.
odpowiedz 3
a co do gazet - to ich pozim spadl bo obniza sie wiedza czytelnika
chodzi o to ze juz dawno nic tam nie ma ciekawego a kupuja to glownie ludzie ktorzy fotografuja kompaktami , taki substytut dzialkowca
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Co do gazet to jeszcze dochodzi taki konkurent jakim jest internet. W którym informacje są duzo bardziej aktualne i różnorodne. Dlatego ja myślę że prasa papierowa musi ewoluować. Na pewno w zakresie podawania nowości i testów sprzętu internet (w tym i CB) są nie do pobicia. Pomijając już kwestię obiektywizmu, z którą w pismach jest fatalnie. W internecie też bywa różnie ale przynajmniej się za to nie płaci, a wybór znacznie większy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ale tu nie do konca chodzi o szybkosc. Tej przeciez gazety nie pobija - internet ma ta przewage i miec bedzie zawsze.
I tu jest chyba pies pogrzebany. Jesli juz kupuje gazete, to chcialbym dostac przemyslane, rzetelne i wyczerpujace informacje. Tymczasem otwieram test aparatu X i czytam na pol strony A4test lustrzanki po ktorym nie jestem madrzejszy nawet o deczko
Nasuwaja sie podstawowe pytania na ktore nie ma odpowiedzi - i to jest porazka. Bo jesli internet wygrywa na szybkosci, to gazety moglyby na rzetelnosci/solidnosci a nie odwalaly takie szopki
ps
moze niech zaczna czytac CB? ;-)
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 30-11-2006 o 20:00
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
pikczer: źle się wyraziłem, albo się nei rozumiemy.
Ja bym oddzielił w fotografii dwie części:
a) techniczną
b) treściową
w tą pierwszą pakuję zarówno sprzęt jak i naświetlanie, wywoływanie, obróbka itp itd.
Ta druga to czysta esencja fotografii - treść.
Mi CB służy tylko do tego pierwszego.... i moim zdaniem ciężko by było inaczej.![]()
Proponuje Plfoto - tam sie dowiesz wielu nowych rzeczyi to az tak, ze w gazetach niestety, ale (moze tylko tych trzech) nie mam czego szukac![]()
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
Odp. nr. 2
Planuję zakup lustereczka Canon'a więc cały czas czytam prowadzone tutaj rozmowy, żeby uzyskac jak najwiecej informacji, co będzie mi pomocne w wyborze puszki i słoików
Jeśli chodzi o techniczną strone zdjec, to plfoto![]()
Jak dla mnie CB, to tak wszystkiego po troszku. Czytam i rozmawiam o sprzęcie, technikach,testach itp, itd...Nie trolluję jeszcze,ale czasami nieźle się bawię jak ktoś inny trollujeNie ograniczam się tylko do CB, ale zawsze tutaj zaczynam szukać odpowiedzi. Wybieram więc bramkę nr 3
![]()
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl