Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: 350D - Straszny szum w raw

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit Zobacz posta
    zgadza się , można jeszcze zmniejszyć jasność-brightness do poziomu z aparatu, oraz można nie focić dekli

pozdrawiam
    Co do focenia dekli - ten był tu przykładem. Problem pojawil sie przy wywolywaniu nocnych zdjęć.

Jeszcze raz dziękuję!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

"350D - Straszny szum w raw" - i teraz już wiadomo jak powstają mity. Rzeczywiście straszny szum - o nic.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    "350D - Straszny szum w raw" - i teraz już wiadomo jak powstają mity. Rzeczywiście straszny szum - o nic.
    Cieszy mnie niepomiernie ta konstruktywna krytyka:-x
    Dla mnie temat był istotny. Prosze moderatora o założenie kłódki

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregor40 Zobacz posta
    Cieszy mnie niepomiernie ta konstruktywna krytyka:-x
    Dla mnie temat był istotny. Prosze moderatora o założenie kłódki
    A mnie nie cieszy takie podejście do sprawy. Założyłeś wątek o bardzo "ostrym" temacie. Ktoś później wchodzi na forum czyta i nabiera "odpowiedniego" przekonania, że coś jest na rzeczy - skoro tak piszą. Nie każdy jest dociekliwy i będzie zagłębiał się w temat - z którego się dowie, że tak na prawdę chodzi o coś zupełnie innego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

A mnie nie cieszy takie podejście do sprawy. Założyłeś wątek o bardzo "ostrym" temacie. Ktoś później wchodzi na forum czyta i nabiera "odpowiedniego" przekonania, że coś jest na rzeczy - skoro tak piszą. Nie każdy jest dociekliwy i będzie zagłębiał się w temat - z którego się dowie, że tak na prawdę chodzi o coś zupełnie innego.
    Jest mi z tego powodu niezmiernie wszystko jedno.
    Podobnie jest mi niezmiernie wszystko jedno jesli ktoś jest mało dociekliwy i wyrabia sobie opinie na podstawie tematów topicow.
    Przytocze kilka:
    "Żywotność migawki"
    "Problemy z AV w Canonie 350D"
    "Uwaga Złodzieje !!! "
    "Refurby - co dokladnie?"
    "350D - Straszny szum w raw"

Wg Ciebie przypadkowy przechodzień nabierze przekonania że Canony maja malo żywotną migawkę, problemy z AV, sa sprzedawane Refurby, szumią i na dodatek je kradna? proszę Cie...

Temat, moim zdaniem, odpowiedni do sytuacji - widzialem obrazy raw ze "strasznym" (to słowo mało definowalne, rzeczywiscie), jak dla mnie szumem ( i byl to mój błąd!).
    Dla ustalenia uwagi 0 jestem arcy zadowolony z tego aparatu, mimo jego pewnych wad. Jak dla mnie EOT. Sugeruje (3ci raz) kłódke na temat i przeniesieni reszty tej "tworczej" dyskusji na priv.

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

to ja do kolekcjonera słów parę - martwisz się jak byś handlował canonami a jeżeli ktoś nie jest dociekliwy to jużjego problem - zresztą wtedy pewnie nawet tematów nie przeczyta

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregor40 Zobacz posta
    (...)
    Wg Ciebie przypadkowy przechodzień nabierze przekonania że Canony maja malo żywotną migawkę, problemy z AV, sa sprzedawane Refurby, szumią i na dodatek je kradna? proszę Cie...
    Dokładnie jest jak piszesz ale w sumie comi tam. Można przecież zaśmiecać do woli...
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Dokładnie jest jak piszesz ale w sumie comi tam. Można przecież zaśmiecać do woli...
    Spokojnie Kolekcjoner. Chyba nie boisz się, że się twój aparat naczyta i sam zacznie straszanie szumieć?:wink: .
    Gregor 40 miał problem , zadał pytanie dostał rozwiązanie. Wątek nazwał bardzo jednoznaczenie. Jak ktoś będzie miał podobny problem to łatwo go znadzie w wyszukiwarce ( wystarczy wpisać "350D, raw, straszny szum" i ma wszystko na tacy :smile: ) Z resztą jak poszukasz po forum to bardzo podobny problem miał ostatnio mattnick ( z tym , że on miał szum na niedoświetlonym zdjęciu z koncertu, ale diagnoza była ta sama).

Pozdrawiam

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    Spokojnie Kolekcjoner. Chyba nie boisz się, że się twój aparat naczyta i sam zacznie straszanie szumieć?:wink: .
    (...)
    A wiesz że muszę sprawdzić, ostatnio coś jakby zaczął... .
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Pamiętajcie o zakładaniu dekielka - wtedy aparat nie czyta tego, czego czytac nie powinien ;-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów