Dzieki za informacje
Chcialem kupic SANDISK`a ale tyle jest podrob ze chyba przerzuce sie na jeszcze nei wiem co: Kingstona, PQI, Pretec`a. A wiecie cos o AData ?
Dzieki za informacje
Chcialem kupic SANDISK`a ale tyle jest podrob ze chyba przerzuce sie na jeszcze nei wiem co: Kingstona, PQI, Pretec`a. A wiecie cos o AData ?
Znacie jakiegoś dobrego sprzedawce kart w WawieCo by od ręki można było sobie kupić kartę
Sandisk, Pretec .Dzięki z góry za info - w czwartek będe w Wawie i chętnie bym sobie coś dokupił.
Zna ktoś może tą firmę![]()
>>>SSKING<<<
Ostatnio edytowane przez borkomar ; 18-12-2006 o 20:30
5D + L
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2609233 - Kingstony i Preteci na pewno, bardzo dobrze wyposazony salon i mila obsluga, kupowalem u nich jakiegos Kingstona MMC. Zeby byc pewnym ze maja poszukiwana karte to radze przed wyjazdem - telefon/email itp.
Jak bede sie wybieral po Sandiska to pewnie zajrze do SSKINGA... ale to w przyszlym roku bedzie 8)
linki podane przez Viteza to sa bardzo drogie karty.
strasznie drogo jest w tym sklepie. pierwsza rzecz to patrzy sie na http://www.agito.pl tam sa najtansze karty ZAWSZE ! druga rzecz jesli chodzi o 32 GB to Sandisk ma je tylko z serii Extreme III i najtaniej je mozna znalezc tutaj :
http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=39564
gdyz w ofercie Agito nie ma takiej pojemnosci karty.
nie wiem czy sa oryginalne w Ram Net, mam nadzieje. z serii Extreme IV max pojemnosc karty to 16 GB.
W Agito karta Sandisk Extreme IV 16 GB kosztuje 715 zł a w linkach Viteza 789 zł L O L
Ostatnio edytowane przez don ; 11-07-2009 o 09:45
Moja CaroLina
Taaak, zlinczować Viteza.
A nie rozsądniej by było napisać "w Agito jest obecnie taniej niż w Kodak-Warszawa" zamiast się skupiać na tym że to akurat ja podałem te linki ?
Ja tam kupowałem gdy cena była OK (ostatnio z 3 mies temu). A że akurat teraz Agito ma taniej to czasowa różnica, normalne prawo wolnego rynku - to kupujący decyduje gdzie w danym momencie kupuje.
I z tym że Agito ma ZAWSZE najtańsze karty to się nie zgodzę... to choćby dlatego że te 3 mies temu sprawdzałem u nich ceny i mieli karty CF te które mnie interesowały (8GB Sandisk Extreme III) drożej niż w Kodak-Warszawa, ale w tym samym czasie kupiłem w Agito parę innych gratów (dysk twardy, procesor i parę innych rzeczy komputerowych) bo mieli je najtaniej.
Przy obecnie wariującej gospodarce i kursach walut naprawdę nie można powiedzieć że jakiś sklep jest zawsze najtańszy, bo to będzie zwykła demagogia.
Agito uwazam za nr jeden na rynku internetowym, mam juz spora kwotowo historie zakupowa dzielaca sie na 4 albo 5 zakupow. W wyszukiwarkach cenowych z reguly w top 5 najnizszych cen sie mieszcza, jak dodamy do tego solidnosc tego sklepu to jak dla mnie zdecydowany nr jedne w necie. Szkoda tylko, ze maja stosunkowo maly asortyment foto, zwlaszcza szkla do Canona, choc ostatnio dosc powaznie powiekszyli asortyment pod tym katem.
Co do samych memorek juz dwa razy u nich kupowalem i z tego co pamietam bylo tak, ze roznice w cenach byly na korzysc innych sklepow, ale groszowe tj max 5 zl na produkcie. Ja swego czasu kupowalem karty u usera allegro pawel2m i tez bylem zadowolony.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
A przypomniał mi się jeden minus Agito, i chyba to akurat w momencie kupowania moich kart pamięci przeważyło - ZAWSZE doliczają parę(naście, dziesiąt, zależy od opcji) złotych za transport. Nawet przy odbiorze osobistym. A do sklepu Kodaka mam 3 przystanki i nie doliczają nic za odbiór osobisty![]()
Ja mam takie pytanie. Chciałem kupić kartę Preteca. Jak kupowałem ze 2 lata temu to własnie w Lorien i sobie chwaliłem obsługę. Tak patrzę teraz po aukcjach i jedno mnie zastanawia. Gwarancja. Lorien - 2 lata, gdzie indziej 10 lat, gdzie indziej 100 lat/dozywotnia. O co chodzi? Może mi to ktoś wytłumaczyć?