Mimo wszystko jeśli to f/2 to tylko pozazdrościć szkiełka![]()
Mimo wszystko jeśli to f/2 to tylko pozazdrościć szkiełka![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Jestem ciekaw jak to wyglądało w oryginale
Krótko mówiąc p13ka ma nową zabawkę![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Przekonałem się już, że jedna z fotek, do której miałem pewne zastrzeżenia co do ostrości, wyszła doskonale ostra na odbitce 18x21.
Mam i się z tego cieszę. :-DZamieszczone przez mxdanish
Właśnie o tym mówiłem, ponieważ to szkiełko słynie z kontrastu, kolorków i żyletkiZamieszczone przez p13ka
Jak będziesz miał zrobione jakieś nowe fotki w mniej hardcorowych warunkach to wrzuć, pochwal się
Chętnie bym obejrzał
Pogratulawać !!no i cieszę się razem z Tobą, gdyż mam nadzieję oglądać więcej fotek z zabawki za ponad cztery klocuszki.
![]()
Jak tylko zrobię foty warte pokazania to oczywiście pokażę. A tę zabawkę można kupić już za 3700 (nówka w Interfoto) :smile: więc tylko brać ;-)Zamieszczone przez Moris
albo nawet za 3300 :-) z miesiecznym przebiegiem...
ale zeby nie bylo OT... to powiedz mi jak tam z panowaniem nad GO przy f/2... jesli chodzi o portret to nie ma sprawy ale jesli chodzi o sport, to chyba kilka zdjec przez mala GO odpadlo, szklo jest szybkie i bardzo szybko przeostrza na inne pkt., jak robiles te fotki AF centralny czy wszystkie i zdawalas sie na automatyke wyboru punktu AF?
To prawda, że AF jest diabelnie szybki. Nie zdawałem się na automatykę, bo nie chciałem ryzykować. Tu ustawiłem servo i centralny AF. W sumie zrobiłem kilkanaście fotek, kilka poszło do kosza i z tych paru pozostałych te 3 wydały mi się warte pokazania na forum.Zamieszczone przez Jac
Wg mnie ogolnie zdawanie sie na automatyke wyboru punktu AF przez aparat to niezbyt rozsadny pomysl... niezaleznie od szybkosci szklaZamieszczone przez Jac
.