Co prawda temat dot. ptaków ale wieszam również innego latającego kolesia.
Koledzy focili w Góraszce (ja niestety w końcu nie mogłem pojechać) więc znalazłem sobie taki śmigłowiec:
Jak widać można i takie okazy focić przy pomocy 100-400L :smile:
Co prawda temat dot. ptaków ale wieszam również innego latającego kolesia.
Koledzy focili w Góraszce (ja niestety w końcu nie mogłem pojechać) więc znalazłem sobie taki śmigłowiec:
Jak widać można i takie okazy focić przy pomocy 100-400L :smile:
no piękna sztuka...Zamieszczone przez p13ka
gra i buczy bebop
Tomasz, zawziąłem się, żeby uchwycić ważkę. Stałem z 1h nad stawem i próbowałem. Ręce już mi mdlały.
Przyjąłem następującą technikę:
AI Servo, wybór punktu AF auto, zdjęcia seryjne, IS mode2 (nawiasem mówiąc chyba w ogóle nie był potrzebny bo 1/1000 s. wyszła) i AV na największą dziurę + ISO400 no i +0.3EV.
Najpierw śledziłem obiekt na 100mm i stopniowo powiększałem zooma. W końcu udało się gdy na chwilkę zawisła. :razz:
I tak jest lekko przypalona od słońca :sad:
A przy okazji, ponieważ akurat rybki były dokarmiane to...
Ano jak widać można, mozna ...Napisał p13ka
Jak widać można i takie okazy focić przy pomocy 100-400L
Świetna fota![]()
Opad szczeny :-o
GRATULUJE MISTRZU !!!
... a tak na marginesie to czy można prosić o taki sam "śmigłowiec" tylko z ostrymi świgiełkami( oczywiście w locie ).
Karpik też fajnisty, a tak jak Ty poliwałeś na tego "śmigłowca" tak ja od kilku miesięcy (z racji że jestem też z zamiłowania wędkarzem) poluję na pstrąga wychodzącego z wody za muchą, może za kilkanaście lat i mnie się poszczęści
Pozdrawiam i jestem pełen uznania !!!
Ostatnio edytowane przez Moris ; 05-06-2005 o 20:22
jak smiglowce na zdjeciach maka 'ostre' łopaty, to efekt nie jest moim zdaniem interesujacy, gdzyz obiekt 'wisi' nienaturalnie w powietrzu.Zamieszczone przez Moris
Zdjecia b. mi sie podobaja.
Czapką po Ziemi.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
p13ka, kania i pustulka wyszly rewelacyjnie :-)
Ja to na koniach sie nie znam wiec nie bardzo wiedzialbym jak sie do takiego modela zabrac![]()
Pierwsze faktycznie mocno ciete, drugie przeeksponowane (tak sie to powinno pisac? ;-) ). Chyba najfajniejsze dwa ostatnie, chociaz za bardzo z gory modela potraktowales ;-) O ile na ostatnim tak bardzo tego nie widac, to na przedostatnim az za bardzo. Ale nie polegalbym na swoim zdaniu, jesli chodzi o konie
A tak poza tym to fajny model - siersc jak u karakula, no i te rzesy
Acha - usun paproszek z matrycy ;-) Przy pysku na pierwszym zdjeciu i nad zadem na przedostatnim go widac ;-)