Tak jak Jurek i Snowboard'zista ja też mam parę ptaszych fotek. Zapraszam do obejrzenia.
Sowa śnieżna
Orzeł amerykański
Raróg górski
Orzeł stepowy
Jastrząb
Tak jak Jurek i Snowboard'zista ja też mam parę ptaszych fotek. Zapraszam do obejrzenia.
Sowa śnieżna
Orzeł amerykański
Raróg górski
Orzeł stepowy
Jastrząb
Ostatnio edytowane przez p13ka ; 27-05-2005 o 14:23 Powód: Modyfikacja tytułu
Zdjęcia superowe! Gdzieś Ty je robił? Chyba w ZOO?Zamieszczone przez p13ka
To nie jest kpina broń Boże - wiem po prostu jak to cholerne ptactwo jest ruchliwe i mimo prośby, groźby, wciąż z kadru wylatuje![]()
Jurek, zrobiłem je w Ustroniu w Leśnym Parku. Kiedyś przeczytałem posta od Satrianiego, który polecał to miejsce. Wybrałem się tam w listopadzie i przywiozłem m.in. te fotki. Zwierzęta mają tam dużo swobody i rzadko które są za kratami. W każdym razie miejsce rewelka, szczególnie wart zobaczenia jest pokaz ptaków drapieżnych. Wybieram się tam znowu, może w maju...![]()
Które Ustronie? Morskie, czy inne?Zamieszczone przez p13ka
Ustronie w Biskidzie Śląskim, więcej szczegółow TU
Hihi... "Kto nie chciał by zbliżyć i dotknąć Muflonów."Zamieszczone przez p13ka
![]()
Aha. Widzę, że tam nawet muflona można dotknąćZamieszczone przez p13ka
![]()
Myślałem, że Morskie. Byłem w okolicach U. Morskiego jeszcze w czasie studiów na pieszym rajdzie brzegiem morza (!) wzdłuż bałtyckiego wybrzeża. Zeszliśmy wówczas wieczorem z plaży, aby rozbić namiot i zaledwie jakieś kilkaset metrów od morza, nagle znad mojej głowy pofrunął w górę z niesamowitym łomotem skrzydeł, wielki orzeł! Potem w domy wyczytałem, że rzeczywiście żyło tam na całkowitej wolności, kilka par orłów.
Stąd to skojarzenie.
Poza muflonami podkreślają tam też "sympatyczną naturę danieli" :wink:Zamieszczone przez muflon
Przez grzeczność nie zaprzeczęZamieszczone przez p13ka
![]()
[OT] A dokladnie sie to Ustron nazywa ;-) Ustron niemal graniczy z Wisla, wiec trzeba uwazac na nisko przelatujacego MalyszaZamieszczone przez p13ka
Fajna okolica - duzo ciekawych widokow i tanio jak cholera... wymarzone miejsce na urlop z aparatem w reku :-) Polecam zwlaszcza Zbojecka Karczme (czy jakos tak) na Rownicy - klimat marzenie, piwko marzenie... no i chleb ze smalcem do tego piwka rzadzi ;-) [/OT]
A wracajac do tematu - rewelacyjne foty Pozazdroscic takiej rury![]()