Pokaż wyniki od 1 do 10 z 161

Wątek: [p13ka]I ja mam kilka ptaszków w kolekcji

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ja od zawsze na wystawach robie na Av, lampa to tylko fill flash do rozjasnienia oczu. Do tego F4 bo przy dluzszych ogniskowych ( > 50mm na szkle czyli wiecej niz 80mm na 20D) to juz GO bywa za krotka (oczy ostre uszy i pyszczek juz nie). I dlatego szklo z IS lepsze do takich zastosowan.
    Tak myślę, że przy obiektywie bez IS > 80mm, gdybym wczoraj przymknął do f/4 na AV przy ISO800 to dostałbym za długi czas, przy którym murowane jest poruszenie zdjęcia (nie mówiąc już o zamrożeniu kota w ruchu). Co mi po doświetleniu lampą jak fota ruszona? Pozostaje M.
    IS faktycznie pomaga, ale przy zdjęciach statycznych.

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ja mam zdecydowanie odwrotne zdanie i duzo zdjec na poparcie swojej tezy ale to we wlasnym watku 8)
    Ale gdzie, kiedy i jak najlepiej/najlatwiej na wystawie kociej zrobic ladne kocie portrety to temat na dluzszy wyklad .
    OK. Moje subiektywne zdanie to zdanie faceta, który nie ma doświadczenia z kocimi wystawami, no i nie ma znajomości wśród właścicieli kotów.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Tak myślę, że przy obiektywie bez IS > 80mm, gdybym wczoraj przymknął do f/4 na AV przy ISO800 to dostałbym za długi czas, przy którym murowane jest poruszenie zdjęcia (nie mówiąc już o zamrożeniu kota w ruchu).
    Ponad dwa lata robilem Tamronem (bez IS) i jakos sobie radzilem... ogniskowe 50-75 (+crop). Efekty na mojej www w dziale "wystawy kocie" - lepiej lub gorzej (skutecznosc zalezala od mojego humoru glownie) ale da sie.

Co mi po doświetleniu lampą jak fota ruszona? Pozostaje M.
    Doswietlenie lampa jak pisalem - doswietla oczy, nic nie daje dodatkowego swiatla oczywiscie (na Av).
    Przy iso800,f4, na Av, pomiar centralnie wazony w wiekszosci sal wystawowych otrzymywalem okolice 1/40-1/80 - da sie utrzymac te 50-75+crop. Takie tez czasy mialem wczoraj i jak widac da sie kota zatrzymac w ruchu - IS pomagal tylko na poruszenia reki.
    IS przydatny jest rowniez do zdjec kotow spiacych/schowanych w glebi klatek gdzie 1/15 to luksus

OK. Moje subiektywne zdanie to zdanie faceta, który nie ma doświadczenia z kocimi wystawami, no i nie ma znajomości wśród właścicieli kotów.
    Znajomosci vs kocie portrety na wystawach maja sie nijak do siebie. Po prostu laze po wystawie i poluje na koty ktore sa na zewnatrz klatek (choc pare zdjec w klatkach tez zamiescilem z ostatniej wystawy, prawie nie widac ze sa kraty)... tylko w ostatecznosci gdy wyjatkowo mi sie kot podoba to prosze hodowce o wyjecie - zazwyczaj widzac porzadny sprzet zgadzaja sie.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Kolejny próbki basenowe - EF 135/2L

Wieszam 2 następne pstryki z basenu. Te poprzednie były z puszki cropowanej, a niniejsze z FF.
    135/2L krótki się zrobił i trzeba było trochę mocniej fotki cropnąć
    Foty robione przez szybe...

Uprawnienia umieszczania postów