Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 161

Wątek: [p13ka]I ja mam kilka ptaszków w kolekcji

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

albo nawet za 3300 :-) z miesiecznym przebiegiem...

ale zeby nie bylo OT... to powiedz mi jak tam z panowaniem nad GO przy f/2... jesli chodzi o portret to nie ma sprawy ale jesli chodzi o sport, to chyba kilka zdjec przez mala GO odpadlo, szklo jest szybkie i bardzo szybko przeostrza na inne pkt., jak robiles te fotki AF centralny czy wszystkie i zdawalas sie na automatyke wyboru punktu AF?

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    albo nawet za 3300 :-) z miesiecznym przebiegiem...

ale zeby nie bylo OT... to powiedz mi jak tam z panowaniem nad GO przy f/2... jesli chodzi o portret to nie ma sprawy ale jesli chodzi o sport, to chyba kilka zdjec przez mala GO odpadlo, szklo jest szybkie i bardzo szybko przeostrza na inne pkt., jak robiles te fotki AF centralny czy wszystkie i zdawalas sie na automatyke wyboru punktu AF?
    To prawda, że AF jest diabelnie szybki. Nie zdawałem się na automatykę, bo nie chciałem ryzykować. Tu ustawiłem servo i centralny AF. W sumie zrobiłem kilkanaście fotek, kilka poszło do kosza i z tych paru pozostałych te 3 wydały mi się warte pokazania na forum.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zdawales sie na automatyke wyboru punktu AF?
    Wg mnie ogolnie zdawanie sie na automatyke wyboru punktu AF przez aparat to niezbyt rozsadny pomysl... niezaleznie od szybkosci szkla .

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wg mnie ogolnie zdawanie sie na automatyke wyboru punktu AF przez aparat to niezbyt rozsadny pomysl... niezaleznie od szybkosci szkla .
    tak?!, a co powiesz na robienie zdjec samolotom na jednolitym niebieskim/szarym niebie?.... wtedy mozesz sobie w miare spokojnie przekadrowywac bez obawy o to ze AF zwariuje.... ale to nie na ten watek... zdaje sie ze bylo to poruszone w jakims watku dot. fotografowania samolotow w okolicach goraszki ... i nawet nie wiem czy to nie ty to sugerowales , ale moge sie mylic... w kazdym razie czsami korzystam ze wsztskich pkt AF

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

tak?!, a co powiesz na robienie zdjec samolotom na jednolitym niebieskim/szarym niebie?.... wtedy mozesz sobie w miare spokojnie przekadrowywac bez obawy o to ze AF zwariuje....
    Co więcej, niekoniecznie na niebieskim tle.. Ja swoje ostatnie Axalpowe foty (na tle dziko czarno-białego wzoru gór pokrytych śniegiem) robiłem również na pełnej automatyce wyboru punktu (w Servo) - i działa to jak marzenie. Uprzedzając złośliwe komentarze: na 20D również ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tak?!, a co powiesz na robienie zdjec samolotom na jednolitym niebieskim/szarym niebie?

Ja napisalem "ogolnie" a ty jako argument podajesz wyjatek .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Kilka zimowych fotek

Wieszam kilka świeżych fotek zimowych. Swojskie klimaty ze Szczawnicy i okolic.

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Piotrze, pierwsze IMHO - best !! ... pogratulować !! ( szkoda mi tylko góry )...
    reszta również super

... mam jednak pytanie "Focal length 27mm" (jak doczytałęm) czy to EF 24-70mm f/2,8 L USM ?? i czy stosowałeś jakieś filtry ??

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

w tym pierwszym to chyba polar ;-)
    gra i buczy bebop

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zgadza się! Fota 1 i 3 to 24-70L + polar.
    Fotki 2 i 4 to były odpowiednio 16-35 i 50/1.4, oba bez żadnych fitrów (za mocno flarowały z UV-kami).

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów